RTK-Henkilöstöpalvelu

Mikä sinusta tulee isona?

13.06.2019

Kiinnostus eri ammatteja kohtaan synnytetään jo lapsena

Kukapa ei muistaisi haaveilleensa laivakokin, opettajan tai jopa astronautin työstä lapsena. Toiveilla on tapana myös parhaimmassa tapauksessa toteutua.

Halusimme tuoda lapsille ja nuorille eri ammattien mielenkiintoiset työnkuvat esiin toiminnallisen tekemisen avulla – ja jättää luonnollisesti tilaa luovuudelle ja mielikuvitukselle, jota tämänpäiväiseen työntekemiseen niin keskeisesti kuuluu. Tulevaisuudesta puhumattakaan!

Tarinoitimme yhdessä Vekara-Varkaus -festivaalin kanssa ”Hauskat ammatit”-työpajan, jossa lapsilla on mahdollista auttaa eri alojen yrityksiä askartelemalla ja tutustua samalla hauskalla tavalla erilaisiin ammatteihin.

Tilannehan oli se, että esimerkiksi Kahvila Kakkutikkarin asiakkaat olivat niin herkkujen lumoissa, että töitä olisi tusinalle leipurille. Veikeän Verstaan tilauskannan äkillisen nousun vuoksi taas tarvittiin hitsaajia ja rakennustyömiehiä.

Ravintola Vilskeen herkkulounaat taas olivat saaneet niin suuren suosion, että töihin tarvittiin useita kokkeja ja tarjoilijoita. Eikä siinäkään vielä kaikki, koska Kaken Kuljetusfirman uusi toimitussopimus vaatii useita rohkeita rekkakuskeja lisää tavarankuljetuksiin.

Katso videolta kuinka Helvi, Sofiina, Voitto ja Helmiina taiteilevat uraa omille ammattilaisilleen.

Työpaja otettiin vastaan juuri sillä ilolla ja innostuksella, jota voisi askartelun, värittämisen ja taitelun kuvitella lapsille tuovan. Toivomme toki myös vanhempien löytävän työpajan avulla #montasyytäinnostua!

Tutustu 25-vuotisjuhlaansa viettävään Vekara-Varkauteen ja viikon festari-ohjelmaan tarkemmin osoitteessa https://vekara-varkaus.fi/

#rtkhenkilöstöpalvelu #vekaravarkaus #montasyytäinnostua