RTK-Henkilöstöpalvelu

Muoviteollisuus tutuksi!

06.08.2019

Kiinnostavatko sinua työtehtävät muoviteollisuuden parissa?

Haluatko työskennellä Pohjois-Karjalan alueella?

Nyt siihen on mahdollisuus! Muoviteollisuus tutuksi -koulutuksen tavoitteena on antaa opiskelijoille tietämystä Pohjois-Karjalan muovialan yrityksistä sekä parantaa heidän työllistymismahdollisuuksiaan yritysten palvelukseen.

Oleellista on nostaa ja kehittää työntekijöiden osaamista, sekä saada tietoa yritysten tarpeista ja niissä olevista erilaisista tehtävistä. Koulutus toteutetaan pääsääntöisesti yritysten tiloissa sekä Riverialla Peltolassa.

Lisätiedot

Koulutuksen tavoitteena on syventää teoreettista tietämystä ja soveltaa sitä käytännön työtehtäviin. Jokainen opiskelija opastetaan valitun yrityksen tarpeiden mukaan eri tehtäviin niin, että opiskelija saa hyvän käsityksen muoviteollisuuden työpaikoista ja tuotannosta. Työssäoppimisen aikana opiskelijat kiertävät yhdestä muutamaan työpisteeseen oppilaan oppimiskyvyn ja tilanteen mukaan. Työpisteiden kierrosta laaditaan ennakkoon suunnitelma yhdessä yrityksen kanssa.

Työssäoppimispaikkoja tarjoavat mm.:

Oy All-Plast Ab, Cobham Mast Systems, Eko-Aims Oy, Greenfox Oy, Muottituote Group Oy, Muovisola Oy, ja Phillips Medisize

Työssäoppimisjakson tavoitteena on antaa opiskelijoille edellytykset työllistymiseen erilaisissa tuotannon tehtävissä. Oppimisjakso kestää n. 10 päivää. Päävastuu työssäoppimisen valvonnasta on yrityksillä. Vastuukouluttajan tehtävänä on opastaa työpaikkaohjaajia sekä osallistua osaltaan työssäoppimisen ohjaukseen. He myös seuraavat, että työssäoppimiselle asetetut tavoitteet saavutetaan.

Koulutuksen sisältö:

Ammatillinen osaaminen (ruiskuvalu)
· Ruiskuvalukoneen toiminta
· Ruiskuvalu tuotannossa
· Käytännön perehtyminen koneilla
· Tuotteiden pakkaukset
· Tyypilliset tuotteet

Ammatillinen osaaminen (komposiitit)
· Valmistusmenetelmät
· Osien työstäminen ja työstömenetelmät
· Osien viimeistely ja maalaaminen
· Turvallisuus komposiitti työtehtävissä
· Pultruusio

Ammatillinen osaaminen (hitsaaminen)
· Hitsausmenetelmät
· Hitsaaminen
· Käytännön harjoittelu
· Kohteet

Ammatillinen osaaminen (ekstruusio)
· Valmistusmenetelmä
· Ekstruusio tuotannossa
· Tyypilliset tuotteet

Työyhteisössä toimiminen
· Roolitukset ja tehtävät
· Yksilön vastuut ja velvollisuudet
· Henkilökemiat työyhteisössä
· Työyhteisön sitoutuminen tavoitteisiin

Muovimateriaalit ja lisäaineet
· Muovimateriaalit ja lisäaineet
· Eri materiaalien ominaisuudet, käyttötarkoitus ja vaikutus tuotantoon
· Ajettavat materiaalit
· Harjoitustehtävät yritykseen

HAKEUTUMINEN:

Koulutukseen haetaan TE-Palvelujen kautta:

Täytä koulutushakemus työhallinnon internet-sivuilla (www.te-palvelut.fi -> haussa oleva työvoimakoulutus (koulutuksen numero 686613) tai jätä paperihakemus työ- ja elinkeinotoimistoon. Paperihakemuksen löydät osoitteesta www.suomi.fi hakusanalla TEM601. Mikäli täytät sähköisen hakemuksen ilman pankkitunnuksia, Sinun pitää vahvistaa hakemuksesi TE-toimistossa ennen hakuajan päättymistä. Koulutushakemuksesi käsittelyä voit seurata www.te-palvelut.fi > Oma asiointi > Työvoimakoulutus

Hakijat valitaan koulutukseen hakemusten ja haastattelun perusteella, joten täytä hakemus huolellisesti. Kiinnitä erityishuomio hakemuksen Omat perustelut -kohtaan: miksi olet kiinnostunut tästä koulutuksesta, ja miten tämä koulutus auttaisi sinua eteenpäin. Puutteelliset tiedot ja perustelut hakemuksessa heikentävät mahdollisuuksiasi tulla valituksi tai kutsutuksi haastatteluun.

Tietoja työvoimakoulutuksista ja koulutuksen aikana maksettavista taloudellisista etuuksista saa: KOULUTUSNEUVONTA puh. 0295 020 702 ma-pe klo 9-16.15. Sähköposti koulutusneuvonta@te-toimisto.fi

Koulutus alkaa 7.10.2019 ja kestää 20 pv. Hakuaika 16.9.2019 asti. Koulutukseen valitaan 10 henkilöä. 

Etsitkö työtä vaiko työlle ammattitaitoista tekijää? RTK-Henkilöstöpalvelu on monipuolisesti palveleva valtakunnallinen henkilöstöpalvelutalo. Me RTK-Henkilöstöpalvelussa olemme erikoistuneet yritysten henkilöstöratkaisuihin ja tehtävänämme on yhdistää parhaat palvelut ja tekijät– nopeasti, luotettavasti ja ammattitaitoisesti. Toimintamme perustuu asiakkaidemme tarpeiden aitoon ymmärtämiseen sekä pitkäaikaisiin kumppanuussuhteisiin. Tavoitteenamme on löytää jokaiseen työhön osaava tekijä. Toimintamme perusta ovat työntekijämme, joille olemme luotettava työnantaja. Katso sinua lähinnä palveleva toimipisteemme www.rtkhenkilostopalvelu.fi.