Töissä Varkauden kaupungilla | Uratarinat: Minna Vehviläinen

RTK-Henkilöstöpalvelu

 
 

Tukena lapsiperheiden arjessa: Minna Vehviläinen, Varkauden kaupunki

Minna Vehviläinen työskentelee lapsiperheiden sosiaalityössä Varkauden kaupungilla. Minnan työarki sisältää sosiaalihuoltolain mukaista työtä, jossa asiakas voi olla suoraan sosiaalipalveluihin yhteydessä tai ohjautua palveluiden pariin muuta kautta.

 

Monipuolisen työarjen keskiössä on perheiden auttaminen

Varkauden kaupungin perheille kohdennetut palvelut tukevat vanhempia tai muita huoltajia lasten hyvinvoinnin ja kasvatuksen turvaamisessa. Sosiaali- ja terveyspalvelut muuttavat kevään kynnyksellä uusiin toimitiloihin hyvinvointikeskus Aaltoon, jossa palvelut ovat helposti saatavilla saman katon alta.

Kokonaisvaltaiset sosiaalipalvelut tarjoavat muun muassa perhetyötä, tukihenkilö ja -perhetoimintaa sekä taloudellista tukea ja -neuvoja lapsiperheiden arkeen. Palvelukattaus perheiden tukemiseen on monipuolinen, joten yksikään Minnan työpäivä ei ole samanlainen.

”Työni koostuu muun muassa asiakkaille palveluaikojen varaamisesta, palvelutarpeen arvioinneista ja yhteistyökumppaneiden kanssa tehtävästä yhteistyöstä. Työssämme jalkaudumme myös paljon kouluihin, päiväkoteihin, perheneuvolaan sekä lasten ja nuorten psykiatriselle poliklinikalle”, Minna kuvaa työpäivien vaihtelevuutta.

Tärkeimmässä roolissa ja työn keskiössä ovat kuitenkin perheet, joiden arjessa Minna saa olla mukana.

”Parasta työssäni on ehdottomasti perheiden auttaminen”, hän tiivistää hymyillen.

 

Kehittämismyönteisyys kasvattaa osaamista

Minnalle tärkeässä arvossa on toiminnan kehittäminen, ja hän pitää siitä, kun saa selvittää ja ratkaista asioita.

”Olen ollut mukana viemässä eteenpäin muun muassa kansallista potilastiedon Kanta-arkistointijärjestelmää”, Minna kertoo.

Työpaikallaan Minna vastaa muun muassa asiakasajanvarausjärjestelmästä pääkäyttäjän roolissa ja on mukana muutamissa muissakin teknisiin järjestelmiin liittyvissä kehittämistoimenpiteissä. Tekniikan uudistuessa ja isompien päivitysten kohdalla Minna opiskelee järjestelmän toiminnot ja perehdyttää sen käytön muille.

 

Työyhteisö ja vapaa-aika vie liikkumaan luontoon

Minna on viihtynyt työssään hyvin, ja tähän oman positiivisen mausteensa antaa ympärillä oleva työyhteisö. Varkaudessa luonto on lähellä, joten muun muassa kauniina kesäpäivänä työporukan yhteinen lounashetki on vietetty järven rannalla.

”Meillä on mukava työporukka. Vapaa-ajalla keksimme yhteisiä liikunta-aktiviteetteja, esimerkiksi ulkoilua Vattuvuoren maisemissa”, Minna kuvailee.

Ulkoilma rikastaa Minnan vapaa-aikaa myös kotona, sillä kahden lapsen kanssa ulkona liikkuminen muun muassa kävely- ja pyörälenkein on muodostunut perheen yhteiseksi puuhaksi. Koko perheen odotuksissa on tuleva kesä, sillä Minnan isä omistaa mökkisaaren, jossa he viettävät yhdessä aikaa.

”Siellä on todella rauhallista ja sielu lepää”, Minna kuvaa kesämökkeilyn tuomaa tunnelmaa.

Varkauden kaupunki tarjoaa työntekijöilleen joustavan mahdollisuuden etätyöskentelyyn, joten työt on mahdollista hoitaa vaikka mökin terassilta käsin.

”Olen hyödyntänyt kotona etätyömahdollisuutta, mutta mökille asti ei ole ihan vielä saatu yhteyksiä kuntoon”, Minna naurahtaa.

Innostu työstä Varkauden kaupungilla:

Varkauden kaupungin avoimet työpaikat

Tutustu uramahdollisuuksiin!

Katso avoimet työpaikat

 

Rekrytointiyhteistyössä RTK-Henkilöstöpalvelu

Tutustu Varkauden alueen ja muun Suomen avoimiin työpaikkoihimme!