RTK-Henkilöstöpalvelu

Toimitusjohtajamme Henna Wirilander: yhteisin askelin kohti huomisen työarkea

06.09.2021

Käynnistyneessä syksyssä puhututtaa yritysten kasvua varjostava osaajapula. Työvoiman saatavuus koskettaa useita toimialoja valtakunnallisesti – hakemusvirrat ovat vähentyneet ja osaajista käydään todellista kilpailua. Samaan aikaan työn tekeminen ja sen tavat muuttuvat entistä kiivaampaan tahtiin ja kehitämme uudenlaisia työskentelyn malleja. Pitkät työurat samassa työpaikassa ovat yhä enemmän harvinaisuuksia ja usein urapolku saattaa muodostua useammasta eri etapista.

Vaikka työvoimapulan vaikutukset ovat tulleet näkyväksi isommin koronan jälkeen, merkit ovat olleet ilmassa jo pidemmän aikaa. Tämän päivän työvoimapula syvenee myös edelleen seuraavien 2–5 vuoden aikana väestörakenteemme vuoksi.

Olemme lähteneet vastaamaan osaajapulaan kansainvälisen rekrytoinnin keinoin, jonka käynnistimme jo loppuvuodesta 2019. Ensimmäiset osaajat saapuvat lähiviikkoina Itä-Euroopan alueelta asiakasyrityksiimme. Palvelumme ytimessä on tarkoin valittu kumppaniverkosto, vahvat eettiset periaatteet sekä ihmiset – teemme tuellamme kansainvälisten osaajien työ- ja vapaa-ajan arjesta mahdollisimman sujuvaa.

Jokainen kansainvälisen rekrytoinnin toteutuksemme räätälöidään yhdessä asiakkaan tarpeisiin ja tulevaisuuden kasvun askeleisiin sopivaksi. Myös Euroopan kasvavasta työvoimapulasta johtuen, tulemme laajentamaan ammattilaisten hankintaverkostoamme lähitulevaisuudessa myös kolmansiin maihin, muun muassa Aasiaan ja Intiaan. Laajan verkoston myötä pystymme vastaamaan yhä monipuolisemmin asiakkaidemme tarpeisiin.

Osaajapulan katveessa on myös erityisen tärkeää kiinnittää huomiota yrityksesi työnantajamielikuvaan. Potentiaaliset työnhakijat puntaroivat yhä enemmän sitä, millaisessa yrityksessä ja työyhteisössä he työpäivänsä viettäisivät. Esimerkiksi videon välityksellä rekrytoinneista viestiminen antaa osaajalle mahdollisuuden päästä tutustumaan työnkuvaan ja -yhteisöön sekä tavoittaa työnhaun osalta myös passiivisia alansa ammattilaisia. RekryMarkkinoinnin ratkaisumme rakentaa ja vahvistaa yrityksesi työnantajamielikuvaa, samalla vauhdittaen rekrytoinnin näkyvyyttä.

Katsomme RTK-Henkilöstöpalvelussa tulevaan valoisin mielin. Koronatilanne on yhä läsnä, mutta olemme oppineet sovittamaan sen arkeemme. Kannustan jokaista yritysasiakastamme, työnhakijaamme ja -tekijäämme sekä olemaan meihin matalalla kynnyksellä yhteydessä. Kohtaamiset kanssanne ovat meille aina tärkeässä arvossa – tapahtuivatpa ne etänä, kasvotusten ja puhelimen välityksellä.

Rakennetaan yhteisin askelin ja päämäärin huomisen innostavaa työarkea!

Yhteistyöterveisin,

Henna Wirilander
Toimitusjohtaja
RTK-Henkilöstöpalvelu Oy