RTK-Henkilöstöpalvelu

Johanna Lainio: Ihmiset ovat kaiken liiketoiminnan ytimessä

15.04.2021

Tuore Rauman aluemyyntijohtajamme Johanna Lainio tarttuu epäröimättä tuumasta toimeen. Työelämässä hänet tunnetaan ratkaisukeskeisenä innovaattorina ja rohkeana tekijänä, joka aidosti välittää ympärillään olevista ihmisistä.

 

Urapolun askeleet kasvattavat moniosaajaksi

Johannan ura on sisältänyt askeleita, jotka ovat vaatineet päämäärätietoisuutta, rohkeutta ottaa vastuuta ja intoa tarttua uuteen. Hän on toiminut tavaratalopäällikkönä, käynnistäen muun muassa pienempiä yksikköjä samalla liiketoimintaa kehittäen. Viimeisimmässä työpaikassaan hän luotsasi raumalaisen logistiikkakonsernin hankintaliiketoimintaan keskittynyttä tytäryhtiötä. Samaisesta yrityksestä häneen mukaansa tarttui kokemus myös taloushallinnon tiimin vetämisestä.

”Innostun helposti ympärilläni olevista asioista, mikä on näkynyt siinä, että olen päässyt työurallani etenemään ja toteuttamaan monipuolisia tehtäviä”, Johanna toteaa.

Johannalla on taito pitää lukuisia naruja hyppysissään samanaikaisesti. Viimeisimpänä hän on opiskellut liiketalouden ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon ja viimeistelee parhaillaan pro gradu -tutkielmaansa kauppakorkeakoulusta. Samalla arjessa kulkevat mukana perhe ja tärkeäksi harrastukseksi muodostunut nuorkauppakamaritoiminta. Rauman Nuorkauppakamarissa hän vaikuttaa puheenjohtajana ja on ollut toiminnan kautta mukana järjestämässä esimerkiksi Satakunnan suurimpia rekrytointimessuja.

 

”Henkilöstö on ollut aina urallani sydämen asia.”

Johanna ei olisi aluksi arvannut, että löytää paikkansa henkilöstöpalvelualalta ja RTK-Henkilöstöpalvelun riveistä. Pian hän oivalsi, että hänen uransa varrella, kotiarjessa sekä vapaa-ajan harrastustoiminnassa kulkee punaisena lankana yksi yhdistävä vetovoimatekijä: ihmiset.

”Henkilöstö on ollut aina urallani sydämen asia. Mielestäni kaikessa liiketoiminnassa ihmiset ovat tärkein voimavara, jolla toiminta mahdollistetaan. Koen, että nykyinen tehtäväni RTK-Henkilöstöpalvelun aluemyyntijohtajana on uralleni luonnollinen jatkumo”, Johanna tiivistää.

 

Menestys rakentuu yhteistyöllä

Johannan kevät on käynnistynyt vauhdikkaasti. Hän on päässyt tapaamaan asiakkaita Teamsin välityksellä, tutustumaan uusiin työkavereihin ja RTK-Henkilöstöpalvelun toimintakulttuuriin. Hänen monipuolinen urataustansa tuo työhön ymmärryksen asiakkaan näkökulmasta.

”Olen itse istunut nykyisen asiakkaamme roolissa, joten ymmärrän heidän haasteitaan, tarpeitaan ja toiveitaan. Yhdessä löydämme haastavimpiinkin ongelmiin ratkaisut, sillä koen, että kaikki asiat ovat ratkaistavissa”, Johanna kertoo ja pitää katseensa kirkkaana kohti tulevaisuutta:

”Tehdään töitä, uskotaan tulevaan ja rakennetaan rohkeasti uutta – yhdessä.”