RTK-Henkilöstöpalvelu

Olemme mukana Hyvä Joulumieli-keräyksessä

17.12.2018

Hyvä Joulumieli -keräys on tuottanut jouluiloa vähävaraisille lapsiperheille vuodesta 1997

Keräys lähti liikkeelle vuonna 1997 Aamu-TV:n silloisen toimittajan Arto Nybergin aloitteesta.

– Syksyisenä päivänä istuskelin yksin kotona ja mietin, kuinka etuoikeutetussa asemassa olen. Tuli herkkä hetki, ja tajusin, että kaikilla asiat eivät ole näin hyvin. Aloin kehitellä ideaa Aamu-tv:n joulukalenterista, jonka tarkoituksena olisi auttaa vähäosaisia suomalaisia lapsiperheitä, Nyberg kertoo.

Ajatus joulukalenterista muuttui matkan varrella suunnitelmaksi valtakunnallisesta joulukeräyksestä. Koska tarkoituksena oli auttaa vähävaraisia lapsiperheitä, valikoituivat Mannerheimin Lastensuojeluliitto ja Suomen Punainen Risti luonteviksi kumppaneiksi keräyksen järjestämiseen. Tänä päivänä keräyksessä mukana ovat myös Ylen Aamu-tv, Yle Radio Suomi ja Radio Vega. Hyvä joulumieli on vakiinnuttanut nopeasti asemansa jokavuotisena joulukeräyksenä.

Hyvä Joulumieli -keräys järjestetään vuonna 2018 jo 22. kerran. Keräys alkoi torstaina 22. marraskuuta 2018 ja jatkuu aina jouluaattoon asti. Tämän vuoden keräystavoite on 2 000 000 euroa, jonka avulla jaetaan 70 euron arvoisia lahjakortteja 28 000 perheelle.

Hyvä Joulumieli -lahjakortit jaetaan Suomessa asuville lapsiperheille, joilla on vaikea tilanne esimerkiksi työttömyyden, sairauden, ylivelkaantumisen, perheen pienituloisuuden tai jonkin muun kriisitilanteen vuoksi.

Mannerheimin Lastensuojeluliiton ja Suomen Punaisen Ristin paikallisyhdistykset ja osastot etsivät apua tarvitsevat perheet yhteistyössä paikallisen neuvolan, sosiaalitoimiston tai seurakunnan kanssa.

Vuosien varrella keräyksellä on tuettu jo satojatuhansia perheitä. Lisäksi keräyksen myötä lapsiperheköyhyys on nostettu puheenaiheeksi julkiseen keskusteluun, ja päättäjien tietoisuuteen.

Myös me, RTK-Henkilöstöpalvelu, olemme tänä vuonna mukana Hyvä Joulumielikeräyksessä ja olemme ohjanneet joulumuistamisvaramme perheille, joiden joulun lahjoituksemme keräykseen voi pelastaa.

Tutustu tarkemmin ja tuo hyvää joulumieltä sitä eniten tarvitseville:
www.hyvajoulumieli.fi