RTK-Henkilöstöpalvelu

Rohkeus tarttua uuteen toi mukanaan uuden uran

08.03.2021

Anne Mykrä vaikuttaa RTK-Henkilöstöpalvelun varatoimitusjohtajana ja Itä-Suomen aluejohtajana, muun muassa kehittäen yrityksemme myyntiä ja luoden kannattavaa liiketoiminnan kasvua. Annen matka RTK-Henkilöstöpalvelussa on ollut juuri hänen näköisensä kokonaisuus: täynnä haasteita, oppimisen mahdollisuuksia ja kasvun askeleita.

Ennakkoluulottomasti kohti uutta

Anne on työuransa varrella työskennellyt ihmisten ja erilaisten asiakkuuksien parissa. Viimeisimpänä ennen uraansa RTK-Henkilöstöpalvelun tiimissä hän on vastannut esimerkiksi kansainvälisen yrityksen globaaleista asiakkuuksista, tehtävässään myös muun muassa toiminnanohjausjärjestelmää kehittäen.

Tuotannon muutoksien myötä muuttunut tehtäväkenttä sai Annen kiinnostumaan avoinna olevasta henkilöstöneuvottelijan tehtävästä. Hänellä ei ollut henkilöstöpalvelualasta aikaisempaa kokemusta, mutta hän tavoitteli rohkeasti uutta ja tuli valituksi tehtävään.

”Henkilöstöneuvottelijan tehtävä oli erittäin antoisa. Vastasin siitä, että myytyäni asiakkaalle rekrytoinnin palvelun, myös rekrytoin heille sopivimmat osaajat töihin”, Anne kuvailee henkilöstöpalvelualan uransa alkuaskeleita.

Anne tarttui uusiin mahdollisiin asiakkuuksiin ennakkoluulottomasti, niin sanotusti laatikon ulkopuolelta ajatellen. Sinnikäs työ tuotti tulosta: liikevaihto ja toimiston henkilöstö kasvoi sekä työpöydälle tuli uusia asiakasyrityksiä.

 

”Saappaat saavat olla minulle hieman isot, jotta niihin pääsee kasvamaan”

Urapolullaan Anne on päässyt ottamaan työssään lisää vastuuta, ja tittelit ovat vaihtuneet kasvamisen ja uuden oppimisen myötä. Vuonna 2019 hänet nimitettiin RTK-Henkilöstöpalvelun varatoimitusjohtajaksi.

”Saappaat saavat olla minulle hieman isot, jotta niihin pääsee kasvamaan”, hän toteaa, ja jatkaa:

”Olen kymmenen vuoden aikana päässyt työssäni näkemään kasvun ja kehityksemme eri toimialoilla, mutta myös esimerkiksi haastavan taloustilanteen siivittämät ajat.”

Annen mukaan muutosten ja haastavampien aikojen yli pääsemisessä ratkaisee kyky oppia uutta, etsiä innovatiivisia ratkaisuja sekä katseen suuntaaminen rohkeasti eteenpäin – näitä arvoja hän on pitänyt ohjenuorana myös omalla urapolullaan.

 

Yhteiskuntavaikuttaminen tekee työstä merkityksellistä

Annen uran varrelle on sisältynyt lukuisia hänen toteuttamiaan rekrytointeja. Esimerkiksi alueella toimiva konepaja haki osaavaa hitsaajaa, ja Anne sai avattua yrityksen ovet nuorelle, ammattitaitoiselle naishitsaajalle. Siihen aikaan alaa pidettiin erittäin miesvaltaisena. Yrittäjä kiitti Annea onnistuneesta henkilövalinnasta jälkikäteen, vaikka hän oli ollut asiasta aluksi ennakkoluuloinen.

”Työmme on yhteiskuntavaikuttamista. Me luomme uusia uria, vaikutamme esimerkiksi nuorten osaajien elämään. Lisäksi autamme yrityksiä kaikissa työelämän käänteissä ja olemme heidän rinnallaan kasvun tukena. Näistä asioista ja onnistumisistamme olen erityisen ylpeä”, Anne kertoo.

 

Työarki tasapainottuu liikunnan parissa

Toisinaan hektiseksi taittuva työarki vaatii Annen mukaan ympärilleen työpäivän rytmittämistä ja suunnitelmallisuutta.

”Työhyvinvointi on minulle tärkeässä arvossa. Hyvä uni, laadukas ravinto ja liikunta ovat asioita, joista pidän arjen pyörteissä kiinni”, Anne kuvaa.

Perheen kesämökki on myös muodostunut Annelle tärkeäksi rentoutumisen paikaksi ja työmatkoilleen hän pakkaa mukaan sali- ja lenkkeilyvaatteet. Lisäksi arjessa häntä liikuttavat perheen kaksi koiraa, joiden kanssa Varkauden kauniissa luonnossa lenkkeillessä työpäivä saa alkunsa ja päätöksensä.