RTK-Henkilöstöpalvelu

Tulevaisuuden osaajien matkaa tukemassa

03.11.2020

Raide ry on valtakunnallinen nuorisotyötä tekevä järjestö, joka toteuttaa ehkäisevää päihdetyötä 5–9-luokan oppilaille. Järjestön innoittamat ja koulujen kanssa yhteistyössä järjestetyt päihdeparkit ovat helposti lähestyttäviä tilaisuuksia, joissa aihepiiristä puhutaan kohderyhmälleen välittävässä ilmapiirissä, reilusti ja asioiden oikeilla nimillä.

RTK-Henkilöstöpalvelu on mukana tukemassa Raide ry:n tärkeää ja arvokasta toimintaa tulevaisuuden osaajien matkassa.

 

Kuulluksi tulemisen tärkeys matalan kynnyksen kanavissa

Raide ry:n päihdetyöntekijä Petra Lotsari on ollut toiminnassa mukana lähes vuoden, ja hän vetää päihdeparkkitunteja ympäri Suomen. Poikkeuksellisen vuoden 2020 aikana päihdeparkkitunnit vietiin ketterästi verkkoon, joten tunnille osallistuminen on mahdollista myös etäyhteyksin.

Kouluilla ja etäyhteyden välityksellä tapahtuvien kohtaamisten lisäksi sosiaalisen median kanavat mahdollistavat nuorille kuulluksi tulemisen. Somepäivystyksistä sekä Instagram-livelähetyksistä on tullut nuorten keskuudessa suosittuja, ja ne mahdollistavat myös anonyymin keskustelun.

”Vastaan työssäni Raide ry:n sosiaalisesta mediasta. Ylläpidän Instagram-tilillämme Tukiraide-kanavaa, joka on matalan kynnyksen keino ottaa meihin yhteyttä. Somepäivystyksien aikana viestejä ja kysymyksiä esimerkiksi päihteisiin ja mielenterveyteen liittyen tulee useita”, Petra kertoo.

”Tarvittaessa ohjaamme nuoren huolenaiheen eteenpäin. Lisäksi laitamme vielä viestiä perään välittäen ja kysellen kuulumisia sekä sitä, ottiko hän neuvomaamme tahoon yhteyttä”, hän jatkaa.

 

Kohti työelämän alkutahteja ja unelmien ammattia

Petran mukaan nuorten kanssa keskusteluissa nousee esiin myös tulevaisuuden ammatinvalinta. Työelämää tunnusteleville ja unelmien ammatista haaveileville nuorille Petralla on tärkeä vinkki:

”Ole aito itsellesi ja omille kiinnostuksen kohteillesi. Sinun ei tarvitse mennä ryhmän mukana sinne, minne muut haluavat. Etsi tietoa rohkeasti, jotta löydät juuri sellaisen alan mistä tykkäät ja missä haluat olla.”

Petra muistuttaa, että ajatus lauman mukana kulkemisesta on normaalia, aikuistenkin elämään kuuluvaa. Tärkeintä on osata oikeassa kohdassa tavoitella omia unelmia ja tehdä sopivia rajanvetoja omaksi eduksi.

Tutustu Raide ry:n toimintaan: https://raide.info/