RTK-Henkilöstöpalvelu

Etsitkö kesätyöpaikkaa? Katso vinkit täältä!

14.03.2024

Nyt on se aika vuodesta, kun kesätyönhaku on kiivaimmillaan. Töitä hakevana opiskelijana on hyvä muistaa, että kaikenlainen työkokemus on arvokasta – jokainen työ kehittää työelämässä tarvittavia taitoja ja opettaa sinulle jotain uutta itsestäsi.

RTK-Henkilöstöpalvelun HR-asiantuntija Noora Toivanen koosti blogiimme vinkit onnistuneeseen kesätyönhakuun. Tartu vinkkeihin ja nappaa toivomasi kesätyöpaikka!

 

LÄHDE LIIKKEELLE TYÖNHAKUSIVUSTOISTA

Kesätyöpaikkoja julkaistaan valtakunnallisilla työnhakusivustoilla. Voit selata avoimia tehtäviä muun muassa Työmarkkinatorin, Joblyn ja Oikotien sivuilta hyödyntäen hakusanoja ja paikkakuntakohtaisia rajauksia. Meidän tämän hetken avoimet työpaikkamme löydät täältä.

Jos haluat tiettyyn yritykseen töihin, kannattaa tarkistaa avoimet työpaikat heidän omilta verkkosivuiltaan ja sosiaalisen median kanavista. Tarjolla on piilotyöpaikkoja, joita ei välttämättä julkaista avoimeen hakuun mihinkään muualle.

 

VAUHTIA TYÖNHAKUUN LINKEDINISTÄ

LinkedInissä on oma osio työpaikkailmoituksille ja lisäksi suljettuja ryhmiä, joissa ilmoitetaan avoimista työpaikoista. Ajoittain yritysten edustajat kertovat avoimista positioista myös henkilökohtaisten LinkedIn-profiiliensa kautta.

LinkedIn-profiili on samalla työnhakuprofiili, joten sinne kannattaa sanoittaa oma osaaminen. Osoittamalla aktiivisuutta keskusteluissa voit jäädä rekrytoivan henkilön mieleen ja hyötyä siitä paikkaa hakiessasi. Työnhakuvideo tai tekstimuotoinen LinkedIn-postaus ovat myös tehokkaita keinoja saada näkyvyyttä, jopa työtarjouksia. Voit myös täydentää profiilikuvasi ”open to work” -kehyksellä, jolloin rekrytoijat huomaavat helposti sinun hakevan työpaikkaa.

 

HYÖDYNNÄ VERKOSTON VOIMA

Monet työpaikat avautuvat omien verkostojen kautta. Jos joku tietää sinun olevan hyvä ja osaava tyyppi, ja voi vielä auttaa sinua löytämään töitä, miksi et hyödyntäisi mahdollisuutta? Kerro sukulaisille, ystäville, opettajille ja koulukavereille etsiväsi kesätöitä. Niin sanotun hiljaisen haun kautta täytetään paljon paikkoja timanttiseksi tiedetyille tyypeille.

 

AVOIN HAKEMUS VOI OLLA VÄYLÄ HALUAMAASI YRITYKSEEN

Kiinnostaako sinua työskennellä tietyssä yrityksessä, mutta heillä ei ole kesätyöpaikkoja avoinna? Älä luovuta, vaan lähetä rohkeasti avoin hakemus! Näin osoitat mielenkiintosi kyseistä yritystä kohtaan ja todistat olevasi oma-aloitteinen ja tavoitteellinen tyyppi. Joskus julkista hakua ei edes aukaista, koska avoin hakemus johtaa onnistuneeseen rekrytointiin.

Hakemuksen jättämisen jälkeen kannattaa myös tarttua rohkeasti puhelimeen ja tiedustella avoimien kesätyöpaikkojen tilannetta – vaikka rekrytointi olisi jo mennyt ohi, saattaa positiivisen vaikutelman jättäneelle henkilölle olla tarvetta tulevaisuudessa.

Jätä avoin hakemus myös meille, sillä verkostomme kautta avautuu lukuisia erilaisia työllistymisen mahdollisuuksia. Otamme sinuun yhteyttä, kun toiveisiisi sopiva työmahdollisuus avautuu kanavissamme!

 

YRITTÄNYTTÄ EI LAITETA – ROHKEASTI HAKEMAAN!

Vaikka eletään jo maaliskuuta, etsii moni yritys edelleen kesätyöntekijöitä riveihinsä. Etsimällä kesätöitä monikanavaisesti voit löytää julkisessa haussa olevien tehtävien lisäksi mielenkiintoisia piilotyöpaikkoja. Tässäkin oma aktiivisuus palkitaan, joten kontaktoi rohkeasti itseäsi kiinnostavia organisaatioita.

Muista, että vaikka heti ei tärppäisikään, niin lopulta sinnikkyys palkitaan!’