RTK-Henkilöstöpalvelu

Henkilöstövuokrauksesta joustoa yrityksen arkeen

16.04.2020

Henkilöstövuokraus sopii useille yrityksille, koosta riippumatta. Palvelun kautta löydät joustavasti sopivan asiantuntijan vetämään projektia, ahkeran työntekijän tuotantoon tai muut toivomasi lisäkäsiparit täydentämään yrityksesi työarkea.

Etelä-Suomen myyntipäälliköllämme Satu Saaristolla on noin kymmenen vuoden kokemus henkilöstöpalvelualalta. Hän kertoo, että muuttuvassa markkinatilanteessa henkilöstövuokraus on erinomainen keino varautua tuotannon tai kausien vaihteluihin, kiirepiikkeihin sekä muihin äkillisiin tilanteisiin, joissa huomaat tarpeen tiimisi täydentämiselle.

Nopean henkilöstötarpeen lisäksi palvelu mukautuu erinomaisesti yrityksen päivittäiseen arkeen, luoden asiakkaan tarpeiden mukaisesti usein pitkän kumppanuussuhteen kanssamme.

 

Henkilöstöratkaisujen riskienhallintaa asiantuntijan kanssa

Työntekijän palkkaaminen on aina iso päätös, ja siihen liittyviä riskejä on mahdollista madaltaa henkilöstövuokrauksella. Sadun mukaan henkilöstövuokrauksen kautta palkatut osaajat sopivat esimerkiksi tilanteeseen, jossa tuotannon tai yritystoiminnan tulevaisuuden näkymät ovat vaikeasti ennakoitavissa.

”Pohdimme yhdessä asiakkaidemme kanssa sopivia ratkaisuja liittyen esimerkiksi työsuhteiden kestoon ja työntekijätarpeeseen parhaimman lopputuloksen saavuttamiseksi”, hän kertoo.

 

 

Yhteistyö luo merkittävää ajansäästöä

Henkilöstövuokraus tuo mukanaan ajansäästöä, sillä yrittäjän ei tarvitse huolehtia vuokratyöntekijän osalta lakisääteisistä työnantajavelvoitteista, kuten palkanmaksusta. Hoidamme puolestasi kaiken työsuhteeseen liittyen, mukaan lukien työsopimuksen ja muut paperityöt, sekä tehtävissä mahdollisesti vaadittavan suojavaatetuksen tai muun varustuksen. Lisäksi takaamme arjen käänteisiin vuokratyöntekijälle laajat työterveyspalvelut.

Asiantuntemuksemme avulla saat meiltä aina ajantasaisimman tiedon työehtosopimuksista sekä muista työntekijän palkkaamiseen liittyvistä lainkohdista.

”Henkilöstövuokraus antaa yritykselle mahdollisuuden keskittyä omaan ydinosaamiseen”, Satu kiteyttää.

Yrityksen vastuulle jää arjen kannalta se keskeisin ja näkyvin, eli työnjohto sekä työtehtäviin ja työturvallisuuteen perehdyttäminen.

”Pidämme työntekijöistämme huolta ja haluamme varmistaa, että heidän työarkensa on turvallista”, Satu kertoo.

 

Keskustelua ja tuntemista

Sadun mukaan hedelmällisessä yhteistyössä olennaisessa roolissa on vuoropuhelu, jotta lopputulos on laadukas ja vastaa jokaisen osapuolen odotuksia. Tarkoin ja avoimesti käydyistä keskusteluista syntyvät parhaat eväät täydellisille ”matcheille”, eli yritysasiakkaan kannalta sopivan osaajan löytämiselle ja työnhakijan kannalta toiveet täyttävän työn saavuttamiselle.

”Nopeiden henkilöstötarpeiden täydentämisen lisäksi varsinkin pidemmissä kumppanuuksissa opimme tuntemaan työympäristön syvemmin ja tiedämme, millainen henkilö on juuri oikea lisäys tiimiin. Tunnistamme tehtävään sopivan työntekijän jo hyvin varhaisessa vaiheessa, rekrytointiprosessin ensimetreillä”, Satu kuvaa laadukkaan yhteistyön merkitystä.

Henkilöstövuokrauksen joustavuuden ansiosta työntekijälle on mahdollista tarjota myös uusia työmahdollisuuksia, esimerkiksi edellisen kausiluontoisen työn päätyttyä. Tilanne palvelee myös yritystä, johon osaaja tulee täydentämään työarkea.

”Haluamme tuntea työntekijämme, ja elää mukana heidän elämäntilanteissaan. Tarjoamme työntekijän toiveet huomioiden uusia työmahdollisuuksia, mikäli yritysasiakkaan kanssa yhdessä sovitut edellytykset täyttyvät hänen kohdallaan”, Satu kertoo.

 

Tunnistetaan yhdessä yrityksesi henkilöstötarpeet

Satu kannustaa yrityksiä keskusteluun henkilöstöpalvelualan asiantuntijan kanssa sopivien henkilöstöratkaisuiden löytämiseksi.

”Haluamme palvella asiantuntemuksella eri kokoisia yrityksiä heidän henkilöstötarpeissaan. Olemme valtakunnallinen toimija, mutta hyödynnämme paikallistuntemusta, joten asiantuntijoistamme löydät helposti paikallisen yhteyshenkilösi”, hän muistuttaa.