RTK-Henkilöstöpalvelu

Kotimaisuus RTK-Henkilöstöpalvelun voimavarana

03.12.2021

RTK-Henkilöstöpalvelu on osa kotimaista Contineo-konsernia, jonka omistavat Raumalaiskiekkoilun Tuki ry, Lukko-säätiö ja Rauman Lukko ry. Yrityksen hallituksen puheenjohtajan Esa Sainion mukaan kotimaisuudella on RTK-Henkilöstöpalvelulle suuri arvo ja merkitys.

 

Yhteiskuntavastuu liiketoiminnan arvoissa

”RTK-Henkilöstöpalvelun omistajatausta on poikkeuksellinen. Kun omistajatahot ovat kaksi yhdistystä ja säätiö, ne laittavat konsernin tuotot yhteiskuntavastuullisesti kiertämään”, Sainio toteaa ja jatkaa:

”Pääomistajamme Raumalaiskiekkoilun Tuki ry on perustettu varmistamaan jääkiekkoharrastaminen Rauman alueella. Konsernin varoilla on rakennettu muun muassa jäähalli sekä kaikkien käyttöön sopivia tekojäitä. Varoja suunnataan myös nuorten harrastamisen tueksi, sillä Rauma Lukko on esimerkiksi poistanut jääkiekon kausimaksut juniortason harrastajilta.”

RTK-Henkilöstöpalvelun toimitusjohtaja Henna Wirilander kertoo, että yrityksen tuki näkyy myös paikallisesti ja valtakunnallisesti urheiluseuroille ja -yhdistyksille ympäri Suomen:

”Esimerkiksi tänä jouluna tuemme Tukikummit-säätiön toimintaa lasten ja nuorten syrjäytymisen ehkäisemiseksi.”

 

Suomalaisten yritysten menestyksen tukena

Kotimaisuus heijastuu RTK-Henkilöstöpalvelun päivittäisessä työarjessa uusina työpaikkoina ja alansa ammattilaisten työllistämisenä suomalaisille yrityksille. Sainio kertoo, että yritysten läsnäolo Suomessa on tärkeää muun muassa yhteiskunnan rattaiden pyörimisen kannalta.

”Yritykset pitävät maatamme pyörimässä. RTK-Henkilöstöpalvelun rooli on auttaa yrityksiä löytämään osaavaa työvoimaa ja menestymään – menestys tuo mukanaan verotuloja Suomeen, jolla on taas oma, laajempi vaikuttavuutensa”, Sainio toteaa.

”Olemme erityisen ylpeitä RTK- Henkilöstöpalvelussa siitä, että voimme mahdollistaa asiakkaidemme kasvun osaavan henkilöstön turvin sekä samalla luomme työntekijöillemme urapolkuja – juuri jokaisen elämäntilanteeseen sopien”, Wirilander lisää.

Sainion mukaan työvoiman ja työpaikkojen kohtaaminen on nykyhetken ja tulevaisuuden haaste:

”Jatkossa emme tule pärjäämään pelkästään suomalaisen työvoiman voimin ilman työperäistä maahanmuuttoa. Kansainvälisen rekrytoinnin ratkaisumme tapahtuu ennen kaikkea eettisesti – huolehdimme muun muassa osaajien onnistuneesta kotoutumisesta Suomeen.”

 

Malja itsenäiselle Suomelle

Itsenäinen kotimaamme on arvokas paikka tehdä töitä, luoda uusia liiketoiminnan mahdollisuuksia ja uratarinoita. RTK-Henkilöstöpalvelun asiantuntijat hiljentyvät itsenäisyyspäivänä tärkeän asian äärelle.

”Yritetään muistaa historia, jotta voimme ymmärtää nykyisyyttä. Arvostetaan ja muistetaan kiittäen heitä, jotka ovat meille itsenäisyyden saavuttaneet”, Sainio summaa.

 

Kuvassa RTK-Henkilöstöpalvelun toimitusjohtaja Henna Wirilander ja hallituksen jäsenet Sakari Toivonen, Veli-Matti Lanne ja Sami Junnila. Keskellä hallituksen puheenjohtaja Esa Sainio.