RTK-Henkilöstöpalvelu

LinkedIn-profiili kuntoon

29.03.2024

LinkedInistä on tullut vuosien varrella sosiaalisen median kanava, jota hyödynnetään työnhaun, rekrytoinnin ja muun muassa erilaisten työelämään liittyvien ajatusten, oivallusten ja vinkkien jakamiseksi omalle verkostolle.

Työnhaun osalta profiili toimii valmiiksi virtuaalisena ansioluettelonasi. Voit etsiä potentiaalisia työnantajia ja työpaikkoja esimerkiksi alustan Jobs-osiosta sekä ottamalla osaa sinua kiinnostavan alan asiantuntijoiden keskusteluihin.

Mukaan LinkedInin maailmaan pääset luomalla palveluun oman profiilin. Ammatillisena sosiaalisen median kanavana LinkedIn tarjoaa profiilissasi hyvin tilaa osaamisesi, työkokemuksesi ja taitojesi jakamiseksi.

Tutustu helppoihin LinkedIn-vinkkeihimme, joiden avulla viilaat profiilisi kuvaamaan ammattitaitoasi ja osaamistasi!

 

1. Kasvot esiin – nappaa itsestäsi tunnistettava profiilikuva

Profiiliisi saapuessaan ihmiset kiinnittävät usein ensimmäiseksi huomiota kasvokuvaasi. Huolehdi siis, että profiilikuvasi kohdalla on tuore otos sinusta, jossa näytät itseltäsi ja kasvosi näkyvät selkeästi. Jos tapaat esimerkiksi potentiaalisen tulevan työnantajan messuilla tai muussa tapahtumassa, on häntä mukavampi lähestyä verkostoitumispyynnön kera, kun hän tunnistaa profiilistasi kasvosi.

 

2. Tehosta vaikutelmaasi sinua kuvaavalla kansikuvalla

Profiilin etuosassa komeilevan kansikuvan avulla sinulla on mahdollisuus visualisoida profiiliasi muistuttamaan itseäsi. Jos olet esimerkiksi värikäs ja räiskyvä persoona, anna sen näkyä kansikuvassasi – vain luovuus on rajana!

Mikäli olet jo työelämässä, kansikuva voi olla koko tiimin asiantuntijoiden kesken yhteneväinen, jolloin teidät tunnistaa saman organisaation työntekijöiksi.

 

3. Varmista näkyvyytesi

Profiilisi julkisuusasetuksia muokkaamalla voit määrittää, onko profiilisi julkinen ja löydettävissä. Lisäksi voit määrittää tarkasti, näkyykö esimerkiksi profiilikuvasi ja tietosi vain LinkedIn-kontakteillesi. Huomioi, että työnhaussa profiilista ei ole juurikaan hyötyä, jos rekrytoija ei pääse näkemään profiilisi tietoja. Asetuksia pääset määrittämään profiilin ”Public profile settings”-kohdasta.

Muokkaa samasta kohdasta myös profiilisi URL-osoite. LinkedInin automaattisesti määrittämässä URL-osoitteessa on https://www.linkedin.com/in/ -osuuden jälkeen numerosarja. Muokkaa numerosarjan tilalle esimerkiksi etunimi-sukunimi, eli https://www.linkedin.com/in/aarne-esimerkki. Näin profiilisi linkki on helpompi jakaa esimerkiksi tuleville potentiaalisille työnantajillesi!

 

4. Kerro osaamisestasi

Lähde liikkeelle ”About”-kohdasta, jossa voit vapaasti kertoa kuka olet, mitä teet ja esimerkiksi missä asioissa muut LinkedInin käyttäjät voivat ottaa sinuun yhteyttä. Käy tutkimassa esimerkiksi tuttaviesi LinkedIn-profiileja, ja pohdi, mitä asioita haluat profiiliisi saapuvan ihmisen lukevan sinusta ensimmäiseksi. Jos olet palvelussa työnhakijana, voit avata tekstissä esimerkiksi vahvuuksiasi, ja miksi juuri sinä olisit täydellinen täydennys tulevan työnantajasi tiimiin.

 

5. Nosta esiin työkokemuksesi

Työkokemuksesi pääsee esiin ”Experience”-kohdassa. Listaa tähän viimeisimmät työnantajasi, ja muista, että pelkkä titteli ei avaa koko osaamistasi. Pystyt kirjoittamaan jokaisen työpaikkasi alle hieman lisätietoa: mitä asioita työssä opit ja mistä asioista olit kenties vastuussa.

 

6. Täydennä profiiliin koulutus, kielitaito ja harrastuneisuus

Koulutuksen osalta pääset kertomaan, missä olet opiskellut, ja mihin opinnoissasi olet erikoistunut. Kielitaidon osalta pystyt määrittämään, mitä kieliä puhut natiivisti ja mistä taidat alkeet. Jos sinulta löytyy taustaa esimerkiksi vapaaehtoistoiminnasta, kuten järjestötoiminnasta voit lisätä sen kohtaan ”Volunteer Experience”.

 

7. Tuo esiin taitojasi

”Skills”, eli taidot-kohdassa voit lisätä listauksenomaisesti erilaisia osaamisalueitasi, kuten esimerkiksi myynti, tiimityöskentely tai asiakaspalvelu. Mikäli sinulta löytyy osaamista erilaisista ohjelmistoista, kuten vaikka tunnetusta kuvanmuokkausohjelmasta, voit lisätä listaukseen myös sen nimen.

Huomioi, että profiilissasi koko taitojen kavalkadistasi näkyy oletuksena vain kolme ensimmäistä, ellei katselija klikkaa nähdäkseen lisää – nosta siis ”nuppineulalla” kolme tärkeintä taitoasi näkymään profiilissasi automaattisesti.

 

8. Pohdi kieliasua

Moni LinkedIn-käyttäjä suosii profiilinsa tietojen kirjoittamisen kieliasuna suomen ja englannin kieltä. Kieliasun valintaan vaikuttaa tavoitteesi alusta käytölle – jos esimerkiksi seuraava askel urallasi on työ kansainvälistyvässä yrityksessä, kuvaa englannin kielellä kirjoittaminen osaamistasi. LinkedInissä on mahdollista myös verkostoitua ihmisiin ympäri maailman, joten englanniksi kirjoitetun profiilin tiedot palvelevat kansainvälisiä kontaktejasi.

Älä tee englannin kielestä itsellesi liian suurta kynnystä alustan käytölle – käytä alustalla pääasiallisesti kieltä, jolla viestit eniten.

 

Löydät myös meidät LinkedInistä – nappaa sivu seurantaan!