RTK-Henkilöstöpalvelu

Näin erotut työnhaussa

22.03.2024

Työnhaussa massasta erottuminen vaatii vaivannäköä, ja varsinkin halutuimmissa työpaikoissa avoimista uramahdollisuuksista käydään tällä hetkellä todellista kilpailua. Huolellisella valmistautumisella, aktiivisella otteella sekä esimerkiksi oman osaamisesi esiin tuomisella jätät rekrytoijaan positiivisen muistikuvan, ja varmistat, että juuri sinut muistetaan todellisia henkilövalintoja tehdessä.

 

OLE AKTIIVINEN

Pidä työnhaussasi aktiivinen ote, ja osoita sillä kiinnostuksesi haettavaa tehtävää ja yritystä kohtaan. Huomattuasi kiinnostavan työpaikkailmoituksen voit esimerkiksi soittaa rekrytointia hoitavalle taholle, ja kysyä tehtävästä lisätietoja. Saatuasi mahdollisen kutsun työhaastatteluun, on tässä jo hyvä keskustelunavaus siitä, että puhuitte jo haettavasta tehtävänkuvasta tarkemmin puhelimessa.

 

SELKEÄ TYÖHAKEMUS JA CV

Rekrytoijat käyvät suosituimpien työpaikkojen kohdalla läpi jopa satoja työhakemuksia ja CV:itä. Kiinnitä huomiota siihen, että työhakemus on aina kohdennettu haettavaa työtä silmällä pitäen, ja avaa lukijalleen, miksi juuri sinut tulisi valita haettavaan tehtävään. Huolehdi myös oikeinkirjoituksesta ja vältä taitojesi luettelua – kerro vapaasti, mitä osaat ja miksi juuri sinä vastaat yrityksen odotuksia haettavan roolin osalta.

CV:n osalta kiinnitä huomiota siihen, että työhistoriasi on selkeästi esillä ja sitä on avattu jokaisen tittelin jälkeen muutamalla sanalla. Muista, että rekrytoija ei tunne taustaasi, joten kiinnitä huomiota siihen, että CV ei jättäisi lukijalleen mitään arvailujen varaan ja yhteystietosi ovat ajan tasalla.

 

VIESTI VIDEON VÄLITYKSELLÄ

Videohakemus on erinomainen tapa tuoda esiin omaa persoonaasi ja välittää rekrytoijalle henkilökohtaisempi kuva sinusta. Videota varten sinun ei tarvitse olla editoinnin ammattilainen tai osata puhua kameralle täydellisesti – tärkeintä on, että jätät rekrytoijalle positiivisen muistikuvan sinusta.

 

VALMISTAUDU, VALMISTAUDU JA VALMISTAUDU

Työnhakuprosessin edetessä varsinaiseen työhaastatteluun, on tärkeintä huolellinen valmistautuminen. Työhaastatteluun valmistautumisen ponnahduslaudaksi kannattaa miettiä juuri kyseiseen haastatteluun sopivia kysymyksiä sekä kuinka rakennat omat vastauksesi niihin. Muista, että tärkeintä työhaastattelutilanteessa on olla oma itsesi, mutta huolellisesti valmistautuneena voit tarjota rekrytoijalle parhaimman potentiaalisi.

 

OPI KERTOMAAN VAHVUUKSISTASI JA OSAAMISESTASI – MUISTA TÄYDENTÄÄ ESIMERKEIN

Nyt on oikea hetki kehua itseäsi! Työnhaku on vahvuuksiesi ja taitojesi myyntiä ja markkinointia, joten anna osaamisesi näkyä ja kuulua.

Luettelonomainen listaus ominaisuuksista ei anna kuvaa siitä, mitä oikeasti osaat. Pohdi työelämässä, harrastuksissa tai kouluaikoinasi toteutettuja projekteja ja käytännön tilanteita – missä tilanteissa sait erityisen hyvää palautetta tai koit lopputuloksen tuovan onnistumisen tunteen? Mitkä asiat motivoivat sinua jatkamaan eteenpäin haastavienkin tehtävien yli? Mitkä asiat opit nopeasti ja missä asioissa saat paljon aikaan? Missä asiassa tiedonjano yllätti sinut, ja huomasit kehittyväsi?

Hahmota osaamisesi aikaisempien kokemustesi kautta, jolloin omat vahvuutesi ja osaamiskarttasi piirtyvät ajatuksiisi pienin askelin. Täydennä esimerkiksi työhaastattelussa kertomaasi aikaisemmin pohtimiesi esimerkkien kautta, ja pyri räätälöimään ne haettavaa työtehtävää silmällä pitäen.

Jos olet esimerkiksi erinomainen tiimityöskentelijä ja organisoija, kerro jokin työelämään tai vapaa-aikaasi liittyvä tapaus, jossa juuri sinun panoksellasi päästiin yhtenäisenä joukkueena toivottuun lopputulokseen.

 

Katso, millaisia työmahdollisuuksia meillä on tarjolla juuri nyt!

Tsemppiä työnhakuun!