RTK-Henkilöstöpalvelu

Näin kirjoitat avoimen työhakemuksen

17.03.2020

Tiesitkö, että valtaosa avoimista työpaikoista ei ole esillä avoimissa työnhakukanavissa? Työmarkkinoilla piilee lukuisia piilotyöpaikkoja, ja ovi työhaastatteluun saattaa hyvinkin aueta avoimen hakemuksen kautta. Kun olemassa oleviin työpaikkoihin tarvitaan nopeasti lisäkäsipareja, tai uusiin mielenkiintoisiin paikkoihin tarvitaan osaajia, rekrytoijamme katsovat avoimia hakemuksia läpi etsien sopivia osaajia myös niistä.

Avoimella hakemuksella kerrot meille avaintiedot toiveistasi työlle, hieman sinusta ja taustastasi, taidoistasi sekä siitä, millaisella aikataululla olet valmis aloittamaan työt. Huolella ja ajatuksella täytetty avoin hakemus tarjoaa sinulle mahdollisuuden erottautua muista sekä löytää työ, joka vastaa toiveitasi.

Rekrytointivastaavamme Susanna Koponen vinkkaa, että kattavasti ja huolella laaditut avoimet hakemukset pistävät heti silmään uusia osaajia etsittäessä.

”Avoin hakemus, johon on nähty vaivaa, kertoo mielestäni hakijan asenteesta – hän tosissaan haluaa työpaikan, ja on valmis antamaan oman työpanoksensa yritykseen”, Susanna tiivistää.

 

Susannan muistilista avoimeen työhakemukseen

– Lähde liikkeelle päivitetystä CV:stä. CV auttaa meitä hahmottamaan, millainen tausta sinulla on, ja millaista työtä olet jo tehnyt. Jotta koko potentiaalisi pääsee edukseen, avaa työtehtäviä, joissa olet työskennellyt – näin osaamme luoda taustastasi vielä kokonaisvaltaisemman mielikuvan.

– Lisää CV:n tietoihin maininta siitä, millainen ajokortti sinulla on, sekä tiedot muista suorittamistasi koulutuksista, kursseista ja luvista, kuten työturvallisuuskortista tai hygieniapassista.

– Aloita avoimen hakemuksen kirjoittaminen esittelemällä itsesi. Sen jälkeen kerro, millainen työnkuva tai esimerkiksi millaisissa yrityksissä työskentely kiinnostaa sinua. Näin osaamme sopivien tehtävien avautuessa olla yhteydessä juuri sinuun.

– Kasvokuva sinusta hakemuksen yhteydessä on plussaa, mutta ei välttämätön. Usein esimerkiksi asiakaspalvelutehtävissä arvostetaan siistiä olemusta, joten kuvalla pystyt jo viestimään sopivuudestasi tehtävään.

– Kerro hakemuksessa, sopiiko tämän hetken elämäntilanteeseesi paremmin esimerkiksi osa-aikainen vai kokoaikainen työ.

– Lisää hakemukseen mahdollisuuksien mukaan myös suosittelija. Voisiko esimerkiksi aikaisempi esimiehesi kertoa meille siitä, millainen työntekijä olet?

– Muista lisätä hakemuksen yhteyteen yhteystietosi, jotta saamme sinut kiinni, kun löydämme sinulle sopivan työmahdollisuuden verkostostamme.

– Tarkista lopuksi vielä hakemuksesi oikeinkirjoitus – helposti luettava tekstiä on mukava lukea, ja se kertoo myös osaamisestasi haettaessa tehtävänkuviin, joissa edellytetään sujuvaa kirjoitustaitoa.

Rekrytointiasiantuntijamme käyvät avoimien hakemusten jättäneiden listausta säännöllisesti läpi – älä siis huoli, että lähettämäsi hakemus unohtuisi järjestelmiemme syövereihin. Yhdellä hakemuksella sinulle avautuu lukuisia työmahdollisuuksia, joten täytä oma avoin hakemuksesi verkkosivuillamme jo tänään.

Täytä avoin hakemus tästä!