RTK-Henkilöstöpalvelu

RTK-Henkilöstöpalvelun matkassa harjoittelijana

24.02.2021

Olen Hilppa Kukkonen, kolmannen vuoden tradenomiopiskelija Savonia-ammattikorkeakoulusta. Olen kotoisin Heinävedeltä, mutta muutamassa vuodessa Kuopiosta on tullut minulle toinen koti. Suoritan tällä hetkellä RTK-Henkilöstöpalvelun Kuopion toimistolla opintoihini kuuluvaa työharjoittelua rekrytoinnin ja henkilöstöhallinnon tehtävissä.

 

Kipinä alaa kohtaan syntyi halusta auttaa muita

Kiinnostukseni henkilöstöpalvelualaa kohtaan heräsi työskennellessäni opintojen ohella ravintola-alalla vuokratyöntekijöitä tarjoavan yrityksen kautta – minusta työntekijän ja asiakasyrityksen välissä olevan yhteyshenkilön eli HR-asiantuntijan työ vaikutti mielenkiintoiselta.

Ajattelin, että kyseinen rooli voisi sopia minullekin. Olen aina pitänyt ihmisläheisestä, ongelmanratkaisutaitoja vaativasta ja ajoittain hektisestäkin työstä. Lisäksi saan hyvän mielen, kun voin olla avuksi muille ja koin, että HR-asiantuntijan tehtävässä pääsisin auttamaan työtä etsiviä ihmisiä sekä osaajia tarvitsevia yrityksiä.

Jätettyäni Kuopion toimistolle avoimen hakemuksen, pääsin haastatteluun, sain tavoittelemani harjoittelupaikan ja ovet avautuivat henkilöstöpalvelualan maailmaan.

 

Ripeästi työn touhuun

Tammikuussa alkanut harjoitteluni alkoi asiantuntevalla perehdytyksellä ja pääsin nopeasti tekemään asioita käytännössä. Jo ensimmäisellä viikolla tein muun muassa työpaikkailmoituksia, työsopimuksia yhdessä harjoitteluni ohjaajan kanssa ja kävin läpi saapuneita työhakemuksia.

Toisella viikolla tein ensimmäisen videohaastatteluni ja avasin ensimmäiset omat rekryt, jotka sainkin hoitaa alusta loppuun saakka. Sain siis nopeasti laittaa ”kädet saveen” ja opetella asioita tekemisen kautta.

 

Käytännönläheistä oppimista

Koen, että minuun luotetaan täällä, sillä olen saanut lyhyessä ajassa paljon enemmän tehtäviä vastuulleni kuin osasin odottaa. On mahtavaa, että täällä pääsen oikeasti tekemään, sillä sivusta seuraamisen sijaan opin parhaiten tekemällä. Aina saa kuitenkin kysyä apua, eikä tyhmiä kysymyksiä ole.

Minua kiinnostaa HR-puolen lisäksi myös sisällöntuotanto ja hienoa onkin, että harjoitteluni mahdollistaa joustavasti myös markkinoinnin tehtäviin osallistumisen. Koen, että pääsen tulevien kuukausien aikana kehittämään osaamistani monipuolisesti minua kiinnostavissa tehtävissä.

 

Innokkaasti kevättä kohti

On ollut etuoikeus päästä tekemään työharjoitteluani juuri RTK-Henkilöstöpalvelussa. Työssäni olen huomannut, että täällä vuokratyöntekijöistä pidetään aidosti huolta. Työyhteisössämme ilmapiiri on rento ja saan oppia rautaisilta alan ammattilaisilta.

Ulkopuolinen saattaa ajatella, että olen ”vain” harjoittelijan roolissa, mutta täällä minua kohdellaan tasavertaisesti. Saan työssäni vastuuta, ajatuksiani ja mielipiteitäni opiskelijan näkökulmasta kuunnellaan sekä arvostetaan. Odotan innolla, mitä kevät tuo tullessaan!