RTK-Henkilöstöpalvelu

Suorahaku – Ratkaisu ammattilaisten kysynnän ja tarjonnan kohtaamisongelmaan

29.02.2024

Suomessa useilla toimialoilla, esimerkiksi teollisuudessa ja logistiikassa, on jo pitkään vallinnut ammattilaisten kysynnän ja tarjonnan voimakas kohtaamisongelma. Olemme työssämme saaneet huomata, että perinteiset rekrytointimenetelmät voivat olla tehottomia erityisesti useiden teollisuuden toimialojen koulutettujen ja kokeneiden asiantuntijoiden ja esihenkilöiden tavoittamiseen.

Suoralla personoidulla lähestymistavalla saamme kuitenkin poikkeuksetta houkuteltua potentiaalisia ehdokkaita mukaan keskusteluihin silloinkin, kun julkinen työpaikkailmoitus niin sanotusti pyytää tyhjää. Luottamuksellisissa keskusteluissa pääsemme myös kommunikoimaan ehdokkaille positiivista työnantajamielikuvaa aivan toisella tavalla, kuin perinteisillä hakumenetelmillä.

Jos julkisen haun vetovoimaa halutaan kuitenkin kokeilla ennen järeämpien rekrytointi menetelmien käyttöönottoa, headhunting toimenpiteet voidaan liittää osaksi julkista hakua. Niin kutsuttu hybridihaku onkin suosittu palvelukokonaisuus asiakkaidemme keskuudessa vaativien rekrytointien onnistuneeseen läpivientiin.

 

Mitä on suorahaku?

Suorahaku, johon usein viitataan myös termillä headhunting on rekrytointimenetelmä, jossa organisaatio tai rekrytointipalvelun tarjoaja aktiivisesti etsii ja lähestyy potentiaalisia ehdokkaita täyttämään tiettyä tehtävää. Tässä menetelmässä ei odoteta ehdokkaiden vastaavan julkisiin työpaikkailmoituksiin, vaan suorahakukonsultti etsii ja kontaktoi ehdokkaita suoraan ja luottamuksellisesti.

Me RTK Henkilöstöpalvelu Oy:n asiantuntijapalveluiden tiimissä toteutamme vuosittain useita vaativia headhunting-toimeksiantoja ja tiedämme, että syvällisellä asiakkaan organisaation, kulttuurin ja liiketoimintaympäristön tuntemuksella varmistamme onnistuneen lopputuloksen ja tuomme yhteen asiakkaan ja potentiaalisimmat ehdokkaat.

 

Prosessi

RTK Henkilöstöpalvelun suorahakuprosessiin kuuluu aina perusteellinen potentiaalisten ehdokkaiden kartoitus ja syvällinen ehdokkaiden arviointi ja valinta. Prosessi sisältää useita vaiheita, kuten haastatteluja, testejä ja keskusteluja. Konsulttimme hoitaa toimeksiantoa käsityönä ja prosessi räätälöidään aina asiakkaan tarpeiden mukaan.

Prosessin yhteyteen voidaan paketoida esimerkiksi työpersoonallisuus-, motivaatio- ja kykytestien kokonaisuuksia, jotka ovat loistavia lisätyökaluja onnistuneen rekrytoinnin tueksi. Tämä lähestymistapa on erityisen toimiva ja hyödyllinen, kun organisaatio etsii spesifiä erityisosaamista, koulutusta tai kokemusta omaavia ehdokkaita. Suorahaku on myös verraton rekrytointimenetelmä, kun haetaan korkean tason- tai erityisen kokeneita ammattilaisia.

Suorahaku on aina luottamuksellinen prosessi, joka on hyödyllinen erityisesti silloin, kun organisaation etuna on välttää julkista rekrytointiprosessia ja pitää tietty tehtävä tai rooli rajoitetun tietämyksen piirissä organisaation ulkopuolella.

 

Haluatko lisätietoja suorahausta?

Asiantunteva suorahakutiimimme auttaa sinua haastavimmissakin rekrytoinneissa. Ota yhteyttä ja katsotaan, kuinka voimme auttaa!

 

Timo Riissanen
Johtaja, Rekrytointipalvelut
Puh. 045 231 2399

Santeri Teerisuo
Rekrytointikonsultti
Puh. 044 412 4661

Sähköpostiosoitteemme ovat muotoa etunimi.sukunimi@rtkhenkilostopalvelu.fi