RTK-Henkilöstöpalvelu

Täydennä yrityksesi osaamista suorahaulla

08.03.2022

Suorahaku, eli headhunting on rekrytoinnin palvelu, jossa kartoitamme ja etsimme yritykseesi sopivat työelämässä vaikuttavat osaajat.

RTK-Henkilöstöpalvelun palvelupäällikkö Minna Taivaisen mukaan suorahaku sopii erinomaisesti yrityksille, jotka ovat valmiita löytämään riveihinsä todellisen helmen.

 

Polku asiantuntijarekrytointeihin

Minna ei aseta suorahaun hyödyntämiselle tarkkoja raja-aitoja. Hänen mukaansa palvelu soveltuu monialaisesti eri kokoisille yrityksille – globaaleista pörssiyhtiöistä pienempiin paikallisiin toimijoihin.

”Esimerkkinä toimialoista nostaisin IT-alan, johon sopivaa osaamista ei ole tällä hetkellä vapaana työmarkkinoilla. Olipa kyseessä asiantuntijarooli esimerkiksi terveysalalla tai teollisuudessa, on palvelu yritykselle lisäarvoa tuova rekrytoinnin vaihtoehto”, hän toteaa.

Erityisesti suorahakuun kannattaa tarttua, kun yritykseen haetaan tarkkaa asiantuntemusta, rekrytoinneille ei ole resurssia tai niille ei kaivata julkista näkyvyyttä.

Tavoitteet ohjaavat prosessia

Rekrytoinnissa oikean henkilövalinnan taustalla on aina tarkoin määritetyt tavoitteet. Minnan mukaan esimerkiksi aikataulu ja tulevan tiimin jäsenen osaamisvaateet ovat asioita, jotka tulee kiteyttää ennen prosessin alkamista. Haettava työnkuva saattaa kokea positiivisia muutoksia matkan varrella.

”Haettava tehtävä saattaa elää, sillä usein osaajilla on myös jotain muuta työyhteisöön tai yritykseen sopivaa osaamista. Esimerkiksi eräässä aiemmassa suorahaun toteutuksessa työnantaja tunnisti potentiaalin, muokkasi työnkuvaa ja teki jopa hieman yllättävän henkilövalinnan”, Minna kertoo.

 

 

Työmahdollisuuden myyminen alansa ammattilaiselle

RTK-Henkilöstöpalvelun toteuttamassa suorahaun palvelussa voimavarana on vahva tarttumapinta potentiaaliseen tekijään ja hänen osaamiseensa. Yhteydenotto alansa ammattilaiselle tapahtuu aina niin, että se edistää myös asiakasyrityksen työnantajamielikuvaa. Minnan mukaan kyse on työmahdollisuuden myymisestä työelämässä vaikuttavalle osaajalle:

”Huolehdimme siitä, että henkilökohtaiset kontaktoinnit alansa ammattilaisille jättävät positiivisen mielikuvan. Sain viimeisimmäksi palautteen siitä, että henkilö ei ollut vielä siinä vaiheessa työuraansa ajatellut työpaikan vaihtamista. Keskustelumme herätti hänessä innostuksen – juuri hänen osaamisellaan voisi olla arvoa kyseisessä tehtävässä ja yrityksessä.”

Laaja osaaminen ja työelämän verkostot käytettävissäsi

RTK-Henkilöstöpalvelussa on vahva monialainen rekrytoinnin asiantuntemus, nykyaikaiset työkalut ja verkostot onnistuneen suorahaun läpivientiin. Minna muistuttaa, että suorahaun palvelu on ketterästi räätälöitävissä yrityksen tarpeeseen:

”Suorahaun lisäksi avoin tehtävä voidaan avata julkisesti näkyviin, ja katsoa, millaista potentiaalia se tuo tullessaan. Ilmoitushaun aikana suorahaku jyllää taustalla ja etsimme potentiaalisia, jo työelämässä olevia osaajia täydentämään tehtävää.”