Työnhakijan kohtaaminen videohaastattelussa | RTK-Henkilöstöpalvelu

RTK-Henkilöstöpalvelu

Työnhakijan kohtaaminen videohaastattelussa

18.11.2021

Videohaastattelu on nykyaikainen rekrytoinnin työkalu, jolla työnhakija kohdataan verkon välityksellä. Ruudun äärellä vietetty hetki vaatii HR-asiantuntijamme Akseli Uutelan mukaan huolellista valmistautumista ja sopivan rentoa otetta.

 

Työmahdollisuudesta viestimistä linjoja pitkin

Akseli hyödyntää videohaastattelua rekrytoinnin asiantuntijatyössään paljon. Hänen mukaansa esimerkiksi Teams-ohjelmiston välityksellä toteutettu haastatteluhetki sopii rekrytointeihin, joissa työnhakijoita on määrällisesti useita.

”Videohaastattelu on molemmille osapuolille joustava keino päästä juttelemaan työmahdollisuudesta. Puhelinsoittoon verrattuna videohaastattelusta saa mielestäni paljon enemmän irti”, hän kertoo.

RTK-Henkilöstöpalvelulla on käytössään Teamsin lisäksi myös videohaastattelutyökalu. Sen kautta potentiaalisille osaajille lähetetään videokysymykset, joihin he vastaavat videon välityksellä. Nauhoitetut videohaastattelut auttavat arvioimaan ja tunnistamaan avoimeen työtehtävään sopivimmat tekijät.

 

Videohaastatteluun valmistautuminen

Akseli valmistautuu jokaiseen videohaastatteluun pienimuotoisella käsikirjoituksella, eli kysymyspatteristolla, jolla hän ohjaa työnhakijan kanssa käytävää keskustelua. Ennen haastattelua hän tutustuu hakijan lähettämiin tietoihin.

”Usein keskustelu elää hyvinkin paljon, mutta kysymyspatteristo säilyttää keskustelun oikeilla raiteilla”, hän kuvaa.

Akselin työpisteeltä löytyy kaksi näyttöä, joihin hän asettelee valmiiksi muistion, hakijaprofiilin ja Teamsin. Näin hän pystyy tarvittaessa silmäilemään nopeasti esimerkiksi osaajan ansioluettelosta jonkin tietyn faktan ja tekemään itselleen keskustelun pohjalta muistiinpanoja.

”Kerron aina haastattelun alussa, että keskustelun lomassa saattaa kuulua näppäimistön näpytystä, sillä kirjoitan samalla asioita ylös. Tällä haluan myös korostaa sitä, että olen keskustelussa täysin läsnä, vaikka hiljenen hetkeksi – en siis esimerkiksi vastaile sähköposteihin tai surffaa netissä.”

Toimiva tekniikka ja nettiyhteys ovat tärkeässä arvossa videohaastattelun aikana. Akseli kannustaa koeajamaan netti- ja videoyhteyttä ja testaamaan mikin toimivuutta tarvittaessa ennakkoon, jotta varsinainen haastatteluhetki menee mahdollisimman jouhevasti.

 

Rento ilmapiiri häivyttää mahdollista jännitystä

Kameralle puhuminen saattaa olla jännittävä hetki – niin rekrytointia tekevälle taholle, kuin työnhakijalle. Akselin mukaan rento, jutusteleva ilmapiiri on yksi onnistuneen videohaastattelun mahdollistajista. Esimerkiksi haastateltavan harrastuksista ja vapaa-ajan aktiviteeteistä keskustelu saattaa häivyttää jännitystä.

”Videohaastatteluun voi hypätä vaikka omalta kotisohvalta, tutusta ympäristöstä. Tämä saattaa madaltaa kynnystä rennolle ilmapiirille.”

Videohaastattelussa ei voi katsoa toista silmiin, mutta Akselin mielestä on tärkeää katsoa kameraan. Tällöin haastateltavalla on tunne siitä, että rekrytoija kuuntelee ja keskittyy asiaan aidosti.

 

Ajansäästöä ja kustannustehokkuutta

Akselin mukaan videohaastattelu ei korvaa täysin tapaamista kasvokkain, mutta onnistuneesti toteutettuna sillä päästään tutustumaan kattavasti työnhakijan kokonaiskuvaan ja osaamiseen. Lisäksi kohtaaminen videon välityksellä säästää aikaa.

”Videohaastattelu on kustannustehokas ja ajansäästön kannalta nykyaikainen rekrytoinnin keino. Joskus työnhakijalla ja rekrytoijalla voi olla välimatkaa, joten haastattelu hoituu ketterästi videon välityksellä”, Akseli summaa videohaastattelun hyötyjä.

Rekrytointiprosessi on suunniteltavissa RTK-Henkilöstöpalvelun kanssa niin, että videohaastattelua hyödynnetään esimerkiksi prosessin alkuvaiheen työkaluna, ja viimeisien henkilövalintojen varmistukseksi osaajat tavataan vielä kasvokkain.

”Suunnittelemme rekrytointiprosessin kulun aina asiakaslähtöisesti, jotta kokonaisuus palvelee työnhakijan lisäksi myös asiakasyritystämme”, hän muistuttaa.