RTK-Henkilöstöpalvelu

Yleisimpiä kysymyksiä vuokratyöstä

05.04.2024

Mitä oikeuksia ja etuuksia vuokratyöntekijälle kuuluu?

Kuinka vuokratyösuhteessa määräytyvät lomat ja lomarahat? Saanko jäädä kotiin hoitamaan sairastunutta lasta? RTK-Henkilöstöpalvelu vastaa tässä blogissa yleisimpiin vuokratyösuhteeseen liittyviin kysymyksiin.

Työ on meistä useimmille keskeinen asia arjessa ja voi tuoda mukanaan monia kysymyksiä. Vuokratyö eroaa muista työsuhteista, mutta työnantajan velvoitteet tai työntekijän perusoikeudet eivät katoa mihinkään. Suurin ero normaaliin palkkatyöhön on se, että vuokratyössä RTK-Henkilöstöpalvelu tai muu henkilöstöpalveluita tarjoava yritys toimii työntekijän työnantajana ja palkan maksajana, vaikka itse työ tehdään käyttäjäyritykselle. Mutta entäpä esimerkiksi työterveyshuolto?

 

Onko minulla samat etuudet kuin muilla työntekijöillä?

Kun työllistyt kauttamme, työnantajasi ja palkanmaksajasi on siis RTK-Henkilöstöpalvelu. Saat vähintään toimialasi työehtosopimuksen mukaista palkkaa ja kuulut työterveyshuollon piiriin heti ensimmäisestä työpäivästä alkaen. Tarjoamme sinulle myös kulttuuri-, liikunta- ja lounasetuja Edenredillä.

 

Meille RTK-Henkilöstöpalvelussa on tärkeintä työntekijöidemme turvattu ja sujuva arki. Tarjoamme sinulle työtehtäviä osaamisesi ja kiinnostuksesi mukaan. Vuokratyöntekijöiltä ei koskaan peritä esimerkiksi välitysmaksuja. Käsittelemme kaikkia asioitasi täysin luottamuksellisesti. Pääset myös mukaan henkilöstöetuohjelmaan. Voit lukea lisää työntekijöille-sivultamme.

 

Työsuhde-etuudet määräytyvät työsopimuksen ja sovellettavan työehtosopimuksen mukaan. Vähimmäistyöehtosi määräytyvät sen yrityksen työehtosopimuksen mukaan, jossa työskentelet.

 

Entä jos sairastun tai lapseni sairastuu?

Vuokratyöntekijänä sinulla on sama oikeus sairauslomaan kuin muillakin työntekijöillä. Jos vuokratyöntekijän määräaikainen työsuhde päättyy kesken sairausloman, myös palkanmaksu luonnollisesti päättyy. Jos alle 10-vuotias lapsesi sairastuu, sinulla on oikeus saada tilapäistä hoitovapaata lapsen hoidon järjestämiseksi tai tämän hoitamiseksi samoin perustein kuin muissakin työsuhteissa. Tilapäinen hoitovapaa voi kestää enimmillään neljä työpäivää.

 

Työsuhdettasi ei voi siis esimerkiksi päättää sillä perusteella, että sairastut tai jäät kotiin hoitamaan sairasta lastasi. Sairastumisen yhteydessä ota yhteyttä yritykseen, jossa työskentelet.

 

Kertyykö vuokratyöstä palkallista lomaa tai eläkettä?

Sinulle kertyy vuosilomaa samojen sääntöjen mukaan kuin muissakin työsuhteissa. Olet siis oikeutettu palkalliseen lomaan, jota voit pitää lomanpitokauden aikana.

 

Jos vuokratyösuhde on lyhyt, et välttämättä kuitenkaan ehdi pitää esimerkiksi kesälomaa. Tällöin kertyneet vuosilomapäivät korvataan sinulle työsuhteen päättyessä lomakorvauksella. Mahdolliset muut lomarahat määräytyvät samalla tavalla kuin kyseisen yrityksen työsuhteissa muutenkin. Vuokratyöstä kertyy myös eläkettä aivan samalla tavalla kuin muistakin työsuhteista.

 

RTK-Henkilöstöpalvelussa voit vuokratyöntekijänä luottaa siihen, että huolehdimme eduistasi, oikeuksistasi, terveydestäsi ja turvallisuudestasi. Myös syvällinen perehdytys työhön ja työsuhteen aikainen tuki ovat itsestäänselvyyksiä. Katso avoimet työpaikat täältä!

 

 

Haluatko tietää lisää vuokratyösuhteesta?

Olemme keränneet keskeisimpiä kysymyksiä ja vastauksia vuokratyöstä kaikille niille, jotka haluavat tietää lisää vuokratyösuhteesta. Meille sujuva arki ja vastuullisena työnantajana toimiminen on kaiken tekemisen keskiössä. Jos sinulla on kysyttävää voit myös aina kysyä lisää suoraan meiltä!

 

USEIN KYSYTYT KYSYMYKSET >>