RTK-Henkilöstöpalvelu

 
 

DAREKON: Tehokasta ja onnistunutta rekrytointia kiireen keskellä

Darekon Oy on vuonna 1985 perustettu, täysin kotimaisessa omistuksessa oleva perheyhtiö. Yritys toimii lääketieteellisten laitteiden ja teollisuuden sopimusvalmistajana Klaukkalassa, Savonlinnassa, Haapavedellä sekä Gdanskissa sijaitsevilla tehtaillaan.

Aikaisemmin Savonlinnan tehdas sijaitsi Savonrannalla noin 50 kilometrin päässä Savonlinnasta, ja muutto Savonlinnan keskustaan toi mukanaan tarpeen henkilöstöresurssien lisäämiselle. Yrityksen kasvun askeleiden esteeksi oli koettu uuden, pätevän henkilökunnan löytäminen.

Uusien osaajien saavuttamiseksi rekrytoinnin kumppaniksi valikoitui RTK-Henkilöstöpalvelu.

”Meillä oli omat resurssit vähissä tuotannon muuttoprojektin kanssa, ja RTK-Henkilöstöpalvelulta saimme ammattitaitoista apua uusien henkilöiden rekrytointeihin”, Darekonin tehtaanjohtaja Kimmo Turtiainen toteaa.

 

Potentiaalisten osaajien tavoittamista RekryMarkkinoinnilla

Darekonin muuttokiireiden keskellä RTK-Henkilöstöpalvelu toteutti RekryMarkkinointitointikampanjan potentiaalisten osaajien löytämiseksi. Kampanja oli kohdistettu Itä-Suomen alueelle, ja kanavina hyödynnettiin Facebookia ja Instagramia.

Materiaalina käytettiin Darekonin omista markkinointimateriaaleista räätälöityä videota, jolla haluttiin herättää katselijan huomio sosiaalisessa mediassa. RekryMarkkinointikampanjan lisäksi avoimet työpaikat olivat esillä suosituimmilla työnhakualustoilla.

Rekrytoinnissa yhdessä tehtävässä vaatimuksena oli sähköalan perustutkinto, muuten pääpaino oli hyvässä työmotivaatiossa ja -innokkuudessa. Rekrytoinnin kokonaisuus haali 180 hakemusta, joista rekrytoinnin asiantuntijamme yhteistyössä Darekonin Kimmo Turtiaisen kanssa valitsi haastatteluiden jälkeen seitsemän, kasvavaan tiimiin sopivinta työntekijää.

Potentiaalisten hakijoiden ohella kampanja antoi Darekonille paikallista näkyvyyttä, viestien yrityksen muuttamisesta Savonlinnan keskustaan.

 

Sujuvaa arkea, kommunikointia ja saumatonta yhteistyötä

Darekonin arki on lähtenyt käyntiin uudessa tehtaassa ja uusien osaajien kanssa erinomaisesti. Muuttokiireiden keskellä RTK-Henkilöstöpalvelun toteuttama rekrytointi antoi yritykselle suuren arvon.

”Rekrytoinnit onnistuivat mielestämme hyvin, ja uudet tekijät ovat päässeet mainiosti tehtäviin kiinni”, Kimmo kertoo.

Sujuvan rekrytointiprosessin aikana tärkeää oli myös jatkuva yhteydenpito.

”Kävimme jatkuvasti keskusteluja RTK:n kanssa ja asiat sujuivat erittäin hyvin”, Kimmo kuvaa rekrytoinnin aikana syntynyttä viestintää.

Darekon on ollut RTK-Henkilöstöpalvelun ammattitaitoiseen otteeseen ja henkilöstöratkaisuihin erittäin tyytyväinen, ja suosittelee niitä myös muille. Myöhemmin RTK-Henkilöstöpalvelu etsi Darekonin kasvavaan joukkoon myös komponentti-insinöörin, jonka tehtävä tulee sijoittui Klaukkalan tehtaalle.

Millaista osaamista saisi olla?