Finnforel/Saimaan tuore -kumppanuustarina - RTK-Henkilöstöpalvelu

RTK-Henkilöstöpalvelu

 
 

Finnforel: RekryKoulutus nykyaikaisen kirjolohituotannon mahdollistajana

RekryKoulutus on oivallinen kouluttaa yritykseen työntekijöitä tilanteessa, jossa osaavia tekijöitä on vaikea löytää. RekryKoulutus järjestetään yhteistyössä koulutusorganisaation kanssa, joka laatii yrityksen kanssa yhteistyössä opetussuunnitelman. Suunnitelma pitää sisällään useimmiten sekä tietopuolista opetusta sekä käytännön työssä oppimista. RTK-Henkilöstöpalvelu hoitaa yrityksen puolesta RekryKoulutuksien organisoinnin, mahdollisen tukirahoituksen hakemisen, tehokkaan hakijahankinnan sekä koulutuksen lopputulemana toimittaa uutta työvoimaa.

Finnforelin Varkauteen rakentama kiertovesitekniikkaan perustuva kirjolohikasvattamo ja -jalostamo oli vuoden 2017 loppupuolella tilanteessa, jossa laitoksen rakennusprojekti oli viimeisillään ja oli aika löytää merkittävä määrä osaavia elintarvikealan ammattilaisia täyttämään kirjolohituotannon 1000 tonnin vuositavoite.

RTK-Henkilöstöpalvelu käynnisti Finnforelin kanssa yhteistyössä rekrytoinnit aluksi 15 työntekijän rekrytoimiseksi tuotantolaitokseen. Sittemmin RTK-Henkilöstöpalvelun työllistämien elintarvikealan ammattilaisten lukumäärä on noussut lähemmäksi 20 työntekijää.

Koska Finnforelin hyödyntämä kiertovesitekniikkaan perustuva tuotanto on verrattain uusi koko Suomen mittakaavassa, päädyttiin uudet ammattilaiset rekrytoimaan sekä kouluttamaan tehtäviinsä perusteellisesti RekryKoulutuksen muodossa. Savon ammattiopisto valittiin kouluttamaan työntekijät kirjolohia viljelevän Finnforel Oy:n tarpeisiin vastaavan opetussuunnitelman mukaisesti.

Savon ammattiopiston opettaja Tapani Miettinen kertoo koulutuksen sujuneen hyvin. – Ryhmä on ollut todella innokas, vaikka aikataulu oli tiukka. Useilla tulevilla Finnforelin työntekijöillä on aiempaa kokemusta elintarvikealasta. Tämä oli varmasti yksi järjestetyn RekryKoulutuksen vahvuuksista.  

Samaa mieltä on yrityksen toimitusjohtaja Jari-Matti Pitkänen. – Työntekijämme pääsevät työskentelemään uudessa huippunykyaikaisessa tuotantolaitoksessa. Uskomme alaan, työntekijöihin ja huipputekniikkaan.

Finnforelille joulukuussa 2017 järjestetyn koulutuksen tavoitteena oli, että opiskelija hallitsee ainakin laatuasiat, työturvallisuuden, tuotannossa ammatillisen osaamisen, LEAN-ajatusmaailmaan perusperiaatteet, yleiset työelämävalmiudet ja ymmärtää eri työvaiheiden merkityksen valmiille laadulle ja tuotteelle. RekryKoulutukseen valitut henkilöt suorittivat myös elintarvikealalla työskentelyn mahdollistavan hygianiapassin koulutuksen aikana.

Työssäoppimisjakson tavoitteena oli antaa opiskelijoille hyvät edellytykset työskentelyyn erilaisissa tuotannon tehtävissä. Oleellisena tavoitteena oli nostaa ja kehittää työntekijöiden ammatillista osaamista niin, että he kykenevät toimimaan uusissa laaja-alaisissa ja haastavissa työtehtävissä tuottavasti ja itsenäisesti.

Vuoden 2018 aikana Finnforelin Varkauden yksikkö on päässyt jo lähes täyteen tuotantokapasiteettiinsa ja Saimaan Tuore -tuotemerkillä varustetut, Varkaudessa tuotetut kirjolohet löytyvät kauppojen hyllyiltä kautta maan. 

RTK-Henkilöstöpalvelu on ollut ilolla mukana yhteistyössä mahdollistamassa Finnforelin kanssa kirjolohenkasvatuslaitoksen työvoiman rekrytoinnin, koulutuksen sekä henkilöstöhallinnon hoitamisen.

Tutustu tarkemmin Saimaan Tuoreen RTK-Henkilöstöpalvelun voimin tuottamaan kirjoloheen:
www.saimaantuore.fi
www.facebook.com/saimaantuore

Koulutus tekee hyvää läpi elämän
www.sakky.fi

 

 

Henkilöstötarpeita?

RekryKoulutuksen avulla saat koulutetut osaajat vaivattomasti.

Ota yhteyttä RTK-Henkilöstöpalvelun rekrytoinnin asiantuntijaasi lähellä sinua ja me hoidamme loput.

Yhteystietomme löydät TÄSTÄ

Sijainnit

kartta karttamerkkikarttamerkkikarttamerkkikarttamerkkikarttamerkkikarttamerkkikarttamerkkikarttamerkkikarttamerkki