RTK-Henkilöstöpalvelu

 
 

Ketterät henkilöstöratkaisut Korona keittiöiden voimavarana

Korona keittiöt valmistaa yksilöllisiä kalustekokonaisuuksia Pohjois-Savossa Leppävirralla. Kumppanuus RTK-Henkilöstöpalvelun kanssa on tuonut yritykselle mukanaan joustavat henkilöstöratkaisut ja työarjen täydentävät osaajat.

 

Henkilöstövuokrauksella osaavaa työvoimaa tuotannon tarpeisiin

Korona keittiöiden yrittäjän ja toimitusjohtajan Pekka Kaukosen mukaan henkilöstön palkkaaminen on yrittäjälle aina iso päätös. Henkilöstövuokraus on tuonut yritykselle mukanaan ketteryyttä tuotannon vaihteluihin ja kiirepiikkeihin.

”Olemme saaneet nopeasti lisäkäsiä tuotannon puolelle. Tarve ei ole aina välttämättä pitkäaikaista, joten henkilöstövuokraus on ollut meille juuri oikea ratkaisu”, hän kertoo.

Tilauskannan kasvun myötä henkilöstövuokrauksen kautta löytyneitä sopivia osaajia on otettu työsuhteeseen suoraan Korona keittiöille.

”Esimerkiksi viimeisimmän henkilön kohdalla huomasimme heti, että tämä on todellakin meidän tyyppimme. Yhteistyö RTK-Henkilöstöpalvelun kanssa mahdollistaa myös sen, että voimme siirtää henkilön suoraan omille kirjoillemme”, Pekka kuvaa.

 

Myyntitaitoa laatikon ulkopuolelta

Korona keittiöiden innovatiiviset kalusteratkaisut rakentuvat asiakkaiden toiveiden mukaan, joten yritykselle tärkeässä arvossa on osaava myyntihenkilöstö. Myyntiosaamista on löytynyt Korona keittiöiden osaajajoukkoon RTK-Henkilöstöpalvelun suorarekrytoinnin avulla.

”Jos laitan meidän kanaviimme rekryn auki, se tarkoittaa sitä, että puhelimeni soi ja sähköposti täyttyy hyvinkin nopeasti. Yhteistyön myötä olen voinut keskittyä omaan työhöni”, Pekka kuvaa yhteistyön tuomaa ajansäästöä.

Viimeisimmät myyntiosaajat ovat tulleet Korona keittiöiden tiimiin täysin toimialan ulkopuolelta.

”Tätä suosittelen ehdottomasti kaikille – olemme päässeet opettelemaan työtä ilman ennakkoasenteita ja rakentamaan juuri Korona keittiöiden näköistä tekemistä.”

Yrityksen kokoon katsomatta jokaisen henkilöstötarve on tärkeä

Henkilöstöpalvelualan yritysten palvelut mielletään helposti osaksi isompien yritysten työarkea. Omalla kokemuksellaan Pekka kannustaa myös pienempiä toimijoita tarttumaan yhteistyöhön ja sen tuomiin etuihin.

”Kokemukseni mukaan esimerkiksi henkilöstövuokrauksen kautta löytyy oikeasti hyviä tyyppejä. Tiedän, että moni pieni toimija ajattelee henkilöstön palkkaamisen kohdalla, että entä jos tämä draivi ei jatkukaan – tällöin henkilöstövuokrauksen kautta rekrytoitu työntekijä on erinomainen valinta”, hän kuvaa ja jatkaa:

”Kerroin aikanaan RTK-Henkilöstöpalvelun asiantuntijoille meidän, pienemmän yrityksemme tarpeesta. Vastaanotto oli, että yrityksiä ei luokitella pieniksi tai isoiksi, vaan jokaisen henkilöstötarve on tärkeä ja jokaiselle pyritään löytämään juuri se oikea osaaja.”

Millaista osaamista saisi olla?