RTK-Henkilöstöpalvelu

 
 

Kuopion Energia: Kustannustehokkaat henkilöstöratkaisut osana vuosihuollon koneistoa

Kuopion Energia on aidosti kuopiolainen energiakonserni, joka kehittää puhtaampaa paikallista energiantuotantoa. Kuopiossa Haapaniemellä sijaitsevan voimalaitoksen vuosihuollot vaativat toteutuakseen lisäkäsipareja, ja sopivat osaajat tehtävään löytyivät kustannustehokkaasti RTK-Henkilöstöpalvelun kautta.

 

Henkilöstövuokraus täydentää yrityksen osaajajoukkoa

Energiatuotannon kunnossapitopäällikkö Sami Koposen mukaan Kuopion Energialla on käytössään luotettava alihankkijoiden kumppaniverkosto, jonka avulla vuosihuollot on saatu pyöräytettyä maaliin.

”Alihankkijoidemme, eli erilaisten konepajojen kautta vuosihuoltoon tulleet työntekijät ovat olleet usein vuokratyöntekijöitä. Totesimme, että ostamamme työvoima on kustannustehokkaampaa hankkia suoraan henkilöstöpalvelualan yritykseltä. Tässä järjestelyssä voimme myös itse olla mukana rekrytointiprosessissa”, Sami taustoittaa.

Kuopion Energian vuosihuollon työvoiman rekrytoijaksi valikoitui RTK-Henkilöstöpalvelu ja yhteistyö käynnistyi sopivien tekijöiden löytämiseksi.

 

Alkukartoitus määrittää henkilövalintojen raamit

Vuosihuollon tekijöiden hakua edelsi alkukartoitus, jossa määritettiin yhdessä tavoitteet ja muun muassa hakijoiden osaamisvaatimukset tulevia henkilövalintoja ajatellen.

”Heti kun hakemuksia tuli, saimme siitä tiedon ja pääsimme katsomaan hakijoille tehdyt videohaastattelut. Lopuksi pääsimme itse haastattelemaan ja valitsemaan meille sopivimmat osaajat”, Sami kertaa sujuvasti kulkenutta rekrytointiprosessia.

Samin mukaan hakemuksia olisi saanut tulla vielä vähän enemmän, mutta tilanteeseen vaikuttaa ymmärrettävästi alan työllisyystilanne ja kova kilpailu ammattilaisista lyhyen aikavälin tarpeeseen. Lisäksi alkukartoituksessa määritetyt vaateet osaajille olivat hyvin tarkat, mikä rajasi osaajajoukkoa.

”Toiveena oli hakea ensisijaisesti paikallisia tekijöitä, mikä myös rajasi lopullista hakemuksien määrää. Lopulta valituilla henkilöillä on taustalla vaadittua metallipuolta ja hitsausta, muutamalla aika paljonkin”, rekrytoinnin toteuttanut RTK-Henkilöstöpalvelun palvelupäällikkö Jouni Korhonen kertoo.

”Hakijoissa oli hyvä taso ja se vastasi odotuksiamme”, Sami tiivistää rekrytoinnin onnistumiset.

Kustannustehokkuutta ja työarjen helppoutta

Yhteistyön tärkein hyöty Kuopion Energialle on Samin mukaan ehdottomasti toteutunut kustannustehokkuus ja ajansäästö.

”Paikallista työvoimaa hyödyntämällä meille ei tullut esimerkiksi majoitus- tai päivärahakustannuksia, mikä on jo itsessään merkittävä säästö. Lisäksi RTK-Henkilöstöpalvelu hoitaa juoksevat asiat, mikä helpottaa arjen pyörittämistä”, hän toteaa.

”Omalla kokemuksellani voin suositella RTK-Henkilöstöpalvelua myös muille. En malta olla kertaamatta yhä edelleen meille tullutta kustannussäästöä, joka yltää lopulta kohdallemme jopa 40–50 prosenttiin”, Sami kiteyttää ja jatkaa:

”Yhteistyölle on taas jatkoa luvassa ensi vuodelle.”

Millaista osaamista saisi olla?