RTK-Henkilöstöpalvelu

 
 

20 vuoden työura Moilasella – Heikki Jalkanen

Heikki Jalkanen työskentelee Moilas Oy:n Pieksämäen leipomon teknisenä osaajana pakkausteknologian parissa. Hänen tavanomainen työpäivänsä vierähtää tuotannon pakkauskoneita tarkkaillen, sujuvan tuotevirran varmistamiseksi. Käytännössä hän valmistelee Moilasen tuotteille pakkausmateriaalit laitteistoon sekä huolehtii mahdollisten teknisten vikojen, ja muiden häiriöiden ratkaisemisesta.

 

Uutta teknologiaa ja ongelmanratkaisukykyä

Heikki aloitti työuransa Moilasella vuonna 2000, joten hänelle tulee toukokuussa täyteen 20 vuotta talossa. Työnkuva ja perusajatus on säilynyt vierähtäneiden vuosien varrella hyvin samanlaisena, mutta myös muutoksia vuosiin on mahtunut.

”Aiemmin työvaiheita tehtiin hyvin paljon käsin, kun nyt käsityön rinnalle on laitteistoihin saatu esimerkiksi paljon uudenlaista, työvaiheita nopeuttavaa automatiikkaa”, Heikki kuvailee kuluneiden vuosien saattelemaa teknologian kehitystä.

Heikin työarki vaatii ongelmanratkaisukykyä sekä osaamista tekniikan parissa. Välillä koneet ja laitteet luovat työpäivään omat haasteensa, kun laitteistossa ilmenee esimerkiksi tekninen vika, joka ei ole suoraan tulkittavissa. Usein pulma ratkeaa ongelman tutkimisen ja pohdinnan tuloksena, ja tarvittaessa laitteita huoltava taho on vain yhden puhelinsoiton päässä.

 

Vaihtelevaa työtä mukavassa porukassa

Moilanen on ollut kahdenkymmenen vuoden ajan Heikille hyvä työpaikka, ja hän viihtyy työssään. Heikin työpäivä pitää sisällään paljon rutiineja, mutta niissä on myös paljon hänelle mielekästä vaihtelevuutta.

Työssä parasta ovat työkaverit, joten arjen lomassa on mukavaa vaihtaa kuulumisia työporukan kanssa, ja yhteisellä huumorilla pääsee hänen mukaansa hyvin pitkälle.
”Työkaverit vaikuttavat paljon työssä viihtymiseen, ja minusta täällä on mainio porukka”, Heikki kertoo.

 

Työlle vastapainoa vapaa-ajasta

Työarki kaipaa rinnalleen myös sopivaa vastapainoa vapaa-ajan harrasteista, joten Heikki käy pelaamassa niin sanottua ”äijäsählyä” kaveriporukan kanssa.

Liikuntaa riittää myös Pieksämäellä sijaitsevan omakotitalon pihapiirissä, jossa esimerkiksi polttopuut on hyvä halkoa valmiiksi tulevan talven varalle. Lisäksi metsästys on Heikille tärkeä harrastus, ja toisinaan auton keula suuntaa metsästysreissulle myös Pohjoiseen.

Tutustu Moilasen avoimiin työpaikkoihin!