RTK-Henkilöstöpalvelu

 
 

Tuotannon suunnittelu varmistaa sujuvan arjen – Jani Tarvainen

Jani Tarvainen saapui Moilas Oy:n Pieksämäen leipomoon kesätöihin vuonna 1992. Hänen urapolulleen on sisältynyt Moilasella monipuolisia tehtäviä, aina siellä missä lisäkädet ovat olleet tarpeen.

Hän on työskennellyt tuotannossa muun muassa piirakoiden valmistuksessa, koristellut viinereitä sekä pakannut ja varastoinut tuotteita. Keväällä 2019 Jani otti työurallaan uuden, innostavan askeleen, ja tarttui Moilasen tuotannonsuunnittelijan tehtävään. Työssään hän suunnittelee tuotannon arjen niin, että oikeat tuotteet ovat tuotannossa oikeaan aikaan.

 

Yhteistyöllä, suunnittelulla ja kokemuksella eteenpäin

Janin työpäivät pitävät sisällään paljon ennakointia ja suunnittelua sujuvan tuotannon varmistamiseksi. Hänen apunaan on kaikki järjestelmistä löytyvä data, yhteistyö ostopäällikön, työnjohdon ja henkilöstön kanssa, sekä Moilasella karttunut työkokemus.
”Yhteistyö on tehtävässäni tärkeässä roolissa. Kommunikoin paljon työnjohdon kanssa, sillä esimerkiksi työvuorosuunnittelussa tulee ottaa huomioon tietyn tuotteen valmistusprosessi”, Jani kuvailee.

Haastetta Janin työpäivään luovat asiat, joita ei ole pystynyt arvioimaan ennakkoon, kuten mahdolliset laiterikot. Tällöin tulee tehdä nopeita ratkaisuja tuotteiden toimituskatkojen välttämiseksi.

”Kysymme aina ensin henkilökunnalta, jonka jälkeen teemme muutoksia suunnitelmiin. Onneksi meillä on todella joustavaa porukkaa täällä”, Jani kuvailee.

 

Työssä tärkeää ovat ihmiset ympärillä

Janin työnkuvassa mielenkiintoisinta on haasteellisuus, ja pulmat, jotka on tehty ratkaistaviksi – ennen kaikkea yhdessä. Hän kannustaa henkilöstöä nykäisemään hihasta, jos heillä on ideoita esimerkiksi tuotannon sujuvuuden edistämiseksi. Toisinaan hän jalkautuu tuotantoon kuulostelemaan tunnelmia, ja mahdolliset esille tulevat haasteet ratkaistaan porukalla.

”Kaikkea ei pysty yksin ratkomaan, joten silloin kyllä tarvitsee hyvän porukan ympärilleen. Työssäni parasta onkin matkani varrella mukana olleet ihmiset”, Jani korostaa hyvän työyhteisön tärkeyttä.

 

Elintarvike-alan kehityskaaressa mukana

Kertyneet kilometrit jo kuvaavat, että Moilanen on ollut Janille mielekäs työpaikka. Hän on päässyt näkemään alan kehityskaaren, esimerkiksi käsin leivonnasta siirtymisen koneelliseen leivontaan. Lisäksi teknologiaa on saatu helpottamaan työn sujuvuutta.
”On ollut hienoa päästä näkemään alan kehitys”, Jani kertoo.

Vaihtelevat päivät ja työkaverit tekevät Janin työarjesta mieluisan, mutta hänen mukaansa jokainen voi myös itse vaikuttaa työssä viihtymiseen.

”Oikea asenne ratkaisee, sillä pääsee mielestäni pitkälle”, hän toteaa.

Tutustu Moilasen avoimiin työpaikkoihin!

Lisätietoja avoimista tehtävistä:

RTK-Henkilöstöpalvelu
rekrytointivastaava Mari Laitinen
puh. 044 412 4279
mari.laitinen@rtkhenkilostopalvelu.fi