RTK-Henkilöstöpalvelu

 
 

Leipomisen into toi mukanaan työpaikan – Sanna Turunen

Sanna Turunen työskentelee Pieksämäellä Moilas Oy:n leipomolla tuotantotyöntekijänä. Hyväntuulinen Sanna on käytännön ihminen, joka on aina tykännyt tehdä paljon käsillään. Häneltä löytyy osaaminen metsurin sekä huonekalusepän työnkuviin, mutta into leipomiseen loi ajatuksen leipurikondiittorin ammatista. Vuonna 2011 Sanna pääsi alan opintojen pariin.

”Ajattelin, että tuleepahan vähemmän tikkuja sormeen, kun jätin puun ja siirryin pullaan”, Sanna nauraa.

Opintojen aikana hän sai harjoittelupaikan Moilaselta, joka avasi väylän työuraan alan tehtävien parista. Harjoittelu toi mukanaan kesätyöt Moilasella sekä myöhemmin varsinaisen työpaikan.

 

Laadukkaiden tuotteiden asialla

Sannan työpäivät vaihtuvat tällä hetkellä tuotannon alkuosassa, pizzalinjalla työskennellen. Oikeasta määrästä jauhoja ja vettä syntyy Sannan valvonnassa suuri määrä taikinaa, jonka kone valmistaa esimerkiksi maistuviksi pitaleiviksi.

Jokainen päivä tuo mukanaan vaihtelua ja haasteita. Työ vaatii esimerkiksi huolellisuutta – uunin lämpötiloja ja tuotteiden painoja tarkkaillaan jatkuvasti tasaisen laadun varmistamiseksi. Sannan ote työhön on täsmällinen, ja hän haluaa olla varma siitä, että kaikki menee niin kuin pitää.

”Yhdessä työkaverin kanssa linjan ylläpito hoituu hyvin, mutta tarkkana saa olla jatkuvasti”, Sanna kertoo.

 

Työn suola on työkaverit

Sanna on ollut tyytyväinen Moilaseen työpaikkana, ja hän kokee, että työ vastaa hänen ammattitaitoaan.

”Moilanen on ollut minulle hyvä työpaikka. Lisäksi työ sijaitsee lähellä kotiamme, mikä helpottaa arjen pyörittämistä”, Sanna kuvailee.
Sannan mukaan parasta hänen työssään ovat ihmiset ympärillä, eli työkaverit. Kahvitauolla vaihdetut kuulumiset ja työn lomassa vietetyt yhteiset hetket ovat hänelle tärkeässä arvossa.

”Työkaverit ovat minulle tärkeä juttu. Kyllä päivät menevät vielä mukavammin, kun juttu luistaa”, Sanna hymyilee.

Tutustu Moilasen avoimiin työpaikkoihin!