RTK-Henkilöstöpalvelu

 
 

Onnistuneen tuotekehityksen resepti – Suvi Väätäinen

Suvi Väätäinen on loihtinut kotikeittiössään gluteenittomia herkkuja jo vuosikaudet, ja inspiroinut aiheesta myös muita leivontablogin muodossa. Leipomisharrastuksesta muodostui työura vuoden 2015 loppupuolella, kun Suvi innostui Pieksämäen Moilas-leipomon avoimesta tuotekehittäjän paikasta, ja tuli valituksi tehtävään.

Uudessa työssään hän pääsi oppimaan gluteenittomasta teollisesta leivonnasta ja tuotekehityksestä yhdessä Moilasen kokeneen tuotekehittäjän kanssa. Harrastuneisuus antoi Suville työhön erinomaiset valmiudet, ja vuonna 2018 Suvin uralle Moilasella avautui uusi mahdollisuus hänen astuessaan tuotekehityspäällikön saappaisiin.

 

Työarjessa laadukkaiden gluteenittomien tuotteiden asialla

Suvin työarki pitää sisällään aikatauluttamista, tuotekehittäjän kanssa tuotekehitysprojektien arviointia ja esimerkiksi uuden tuotteen reseptimuunnosten suunnittelua parhaan ja herkullisimman lopputuloksen saavuttamiseksi.

Lisäksi Suvin työssä tärkeässä roolissa on yhteistyö Moilasen eri osastojen kanssa – hän kommunikoi muun muassa myyntitiimin ja raaka-ainehankinnoista vastaavien henkilöiden kanssa.

Suvi on tiiviisti yhteydessä myös kuluttajiin, vastaten esimerkiksi asiakaspalautteisiin ja -kysymyksiin. Hän seuraa jatkuvasti trendejä ja keskustelua, mitä alan tuotteiden ympärillä käydään.

”Tällä hetkellä gluteenittoman tuotteen halutaan vastaavan nautinnolliselta laadultaan ja ominaisuuksiltaan gluteenipitoista tuotetta. Käytännössä se tarkoittaa, että mikäli kuluttaja maistaisi tuotetta sokkona, hän ei pystyisi tunnistamaan tuotteen gluteenittomuutta”, Suvi kuvaa kuluttajakäyttäytymisen tämän hetken trendiä.

 

Monipuolisessa työssä palkitsee kuluttajien positiiviset palautteet

Työpaikkana Moilas Oy on ollut Suville monipuolinen, ja perheyrityksen tiivis työyhteisö mahdollistaa joustavan työskentelyn. Työssään hän pääsee itseohjautuvasti hyödyntämään omaa osaamistaan sekä ideoimaan ja toteuttamaan. Lisäksi työarki sisältää sopivasti vastuuta ja pähkinää purtavaksi.

”Gluteenittomien raaka-aineiden osalta valmista tutkittua tietoa ei ole paljoa saatavilla, toisin kuin gluteenipitoisten raaka-aineiden kohdalla, joten testaamme jatkuvasti itse ja hankimme tietoa erilaisten raaka-aineyhdistelmien vaikutuksista lopputuotteeseen tätä kautta”, Suvi kertoo.

Työn parasta antia on se, kun mahdollisesti pitkäänkin valmisteltu tuotekehitysprojekti saadaan maaliin, ja tuote päätyy kauppojen hyllylle kuluttajien maistettavaksi.
”Mahdolliset kuluttajien positiiviset kommentit ja palautteet uudesta tuotteesta ovat palkitseva hetki”, hän kuvailee.

Leipominen on edelleen Suville tärkeä harrastus, mutta kotikeittiössä täytyy muistaa pienemmät mittasuhteet verrattuna teolliseen leivontaan.

”Leivon aina, kun vain kerkeän. Kotona leipoessa onkin hyvä muistuttaa itselleen, että tätä taikinaa tulee kaksi kiloa, eikä kaksisataa kiloa”, Suvi hymyilee.

Tutustu Moilasen avoimiin työpaikkoihin!