RTK-Henkilöstöpalvelu

 
 

Mia Sorjonen: Avain uuteen uraan löytyi rohkeudesta kokeilla uutta

Mia Sorjosen työpaikka sijaitsee Siilinjärven Toivalassa kemianalan yritys Reagenalla. Työssään hän pakkaa huolellisesti tutkimusliuoksia, jotka lähetetään yrityksen asiakkaille ympäri maailman. Eläinrakkaan Mian polku nykyisen työpisteen ääreen löytyi RTK-Henkilöstöpalvelun kautta.

 

Alanvaihdos toi mukanaan uuden uran

Mialla on vankka 16 vuoden kokemus hoitoalalta. Vuosien varrella hän koki elämässään muutoksia, jotka herättelivät häntä tarttumaan alanvaihdokseen. Irrottautuminen aikaisemmasta ammatista sai alkunsa metsäkoneenkuljettajan koulutuksesta.

”Katselin koulutuksen aikana myös muun alan työpaikkoja, mutta tärkeintä minulle oli siinä vaiheessa, että pääsin ikään kuin uuteen maailmaan ja uuden alan pariin”, Mia avaa.

Matkan varrelle mahtui myös työpaikka ovitehtaalla sekä sihteerin tehtävä metalliromun kierrätykseen erikoistuneessa yrityksessä. Molemmissa Mia viihtyi, mutta kaipasi jotain muuta, ja päätyi katselemaan työpaikkoja RTK-Henkilöstöpalvelun verkkosivujen kautta.

”Silmiini osui tuotantotyöntekijän avoin työpaikka Reagenalla. Kiinnostukseni heräsi, ja jo samana päivänä juttelin asiasta lisää RTK-Henkilöstöpalvelun HR-asiantuntija Susanna Koposen kanssa. Tästä hetkestä viikon päästä minulla oli uusi työpaikka”, hän kertaa nopeasti sujunutta rekrytointiprosessia.

 

Toimiva työarki rakentuu luottamuksesta ja yhteishengestä

Reagenalla on Mian mukaan rakennettu kulttuuri, jossa uusi työntekijä tuntee itsensä tervetulleeksi.

”Jokainen työntekijä tuli henkilökohtaisesti tervehtimään, nimeni luki valmiiksi taululla ja parkkipaikalla odotti autolleni oma ruutu”, Mia summaa pienistä, mutta sitäkin tärkeämmistä asioista koostuvaa positiivista kokemustaan.

Ympärillä vallitseva yhteishenki muodostuu myös luottamuksesta – Mia saa muun muassa itse päättää tietyn kellonajan sisällä omat työvuoronsa.

”Työni sisältää sopivasti vastuuta ja päivät menevät todella nopeasti”, hän kertoo.

”Jossain vaiheessa jokin työpaikka varmasti kolahtaa”

Omalla kokemuksellaan Mia kannustaa jokaista alan- tai työpaikan vaihdosta pohtivaa rohkeasti fiilistelemään ja kokeilemaan uutta:

”Mielestäni asenne on se, mikä ratkaisee. Jossain vaiheessa jokin työpaikka varmasti kolahtaa.”

Yhteistyö RTK-Henkilöstöpalvelun kanssa on ollut Mialle positiivinen kokemus. Hän kiittää nopeasta viestinnästä ja voi suositella yrityksen palveluja myös muille.

”RTK-Henkilöstöpalvelun Susannan kanssa on helppo puhua ja asioida. Kaikki on mennyt niin mutkattomasti, että on vain positiivista kerrottavaa”, Mia sanoittaa ajatuksensa hymyillen.

Työpäivänsä päätteeksi Mia suuntaa kotiin, jossa häntä odottaa kaksi Espanjasta saapunutta rescuekoiraa. Kolmikko suuntaa kodin lähistöltä löytyville lenkkipoluille Kallaveden kimaltaviin järvimaisemiin, joissa työpäivä vaihtuu juuri omannäköiseksi vapaa-ajaksi.

Työelämän kohtaamisia

Yhdellä hakemuksella satoja mahdollisuuksia!

Katso avoimet työpaikat