RTK-Henkilöstöpalvelu

 
 

Täyskäännös metallialalle toi mukanaan uuden uran

Pirkanmaalainen Mika Aronen on työskennellyt elämän varrella erilaisissa tehtävissä muun muassa tuotannossa, tehtailla ja siellä, missä työhön tarttuvalle tekijälle on ollut tarvetta.

Elämänmuutoksien myötä Mika alkoi pohtimaan alanvaihdosta, ja samaan aikaan hänen tielleen osui RTK-Henkilöstöpalvelun ja paikallisen ammattiopiston organisoima metallialan RekryKoulutus. Nykyään Mikan koneistajan työarki koostuu kappaleiden työstämisestä, ohjelmoinnista ja sopivissa määrin kahvittelusta ja rupattelusta muun työporukan kanssa.

 

RekryKoulutus tarjosi käytännönläheisen tien uuden oppimiseen

Ajatus alan vaihtamisesta alkoi kyteä Mikan mielessä hiljalleen. Hän asuu pienellä paikkakunnalla, jossa vaikuttaa perinteikkäitä metallialan yrityksiä.

”Ajattelin, että on aika keksiä jotain, mitä en ole koskaan tehnyt. Mieleeni nousi kaksi alaa, mistä en ymmärtänyt yhtään mitään: sähkö- ja metallipuoli”, Mika kertoo.

Pian, kuin sattumalta hän huomasi paikallisen yrityksen, RTK-Henkilöstöpalvelun ja SASKY-koulutuskuntayhtymän järjestämän metallialan RekryKoulutuksen, jonka kautta tarjottiin mahdollisuus hankkia alan osaaminen ja työllistyä yritykseen. Täyskäännös metallialan suuntaan oli valmis, ja Mika pääsi mukaan koulutukseen.

”Lähdin siihen mukaan, ja sillä tiellä ollaan”, hän tiivistää.

 

Kohti uutta positiivisella asenteella

Alanvaihto saattaa olla jännityksentäyteinen elämänmuutos. Mikan aikaisempi kokemus metallista ulottui yläasteen käsityöntunneille, mutta hän päätti ottaa tilanteen mahdollisuutena.

”Olen ehtinyt tekemään monenlaisia töitä ja tilanteessa ratkaisee mielestäni oikea asenne. Ei alanvaihdos lopulta minulle ollut sen kummempi kuin sukkien vaihtaminen jalkaan”, Mika kertoo leppoisasti ja korostaa asenteen tärkeyttä.

”Koulutus on työlle äärimmäisen hyvä tuki, mutta asenne on aina kaikista tärkein”, hän kiteyttää.

Mika kannustaa kaikkia alanvaihtajia kurkottamaan rohkeasti kohti uutta, ja antamaan uuden opiskelussa tilaa myös virheille.

”Silloin kun ote hieman lipsahtaa ja sattuu vahinko, ei maailma siihen kaadu. Vahinkoja ei satu, jos ei yritä, ja niistä saa hyvää oppia tulevaan”, hän toteaa.

RTK-Henkilöstöpalvelu tukena hypyssä tuntemattomaan

Pienellä paikkakunnalla uudelleenkouluttautuminen ja uudet työmahdollisuudet eivät välttämättä ole itsestäänselvyys. Myöhemmin Mikan työllistäneen yrityksen eteen tuli yhteistoimintaneuvottelutilanne, jonka vuoksi työn jatkuminen oli epävarmaa. RTK-Henkilöstöpalvelu mahdollisti Mikan urapolun jatkumisen toisessa metallialan yrityksessä, jossa osaavan koneistajan työsuhde vakinaistettiin.

”Koen, että minuun luotettiin. Olen saanut mahdollisuuden kouluttautua ja löytää uuden ammatin sekä työpaikan alalta, joka oli minulle täysin hyppy tuntemattomaan”, Mika kertoo, ja jatkaa:

”Eipä tässä voi, kun kiittää ja suositella RTK-Henkilöstöpalvelua. Erityiskiitokset kuuluvat myös työnjohdolle ja työyhteisöni kollegoille.”

 

Työelämän kohtaamisia

Yhdellä hakemuksella satoja mahdollisuuksia!

Katso avoimet työpaikat