RTK-Henkilöstöpalvelu

 
 

Uusi työarki avautui yhdellä puhelinsoitolla

Petri Styrman on raumalainen puukäsitöiden taitaja, jonka työarjessa kiuaskivet löytävät oikeat paikkansa. Hän kannustaa jokaista uudesta työpaikasta haaveilevaa unohtamaan ennakkoluulot, hakemaan rohkeasti töitä ja tarttumaan puhelimeen – tämä asenne toi hänelle mukanaan uuden työpaikan.

 

Vauhdikkaasti kohti uusia haasteita

Aikaisemmassa työpaikassaan Petrillä vierähti 25 vuotta, kunnes yritykseen tuli toistuvia lomautuksia. Lomautuksien aikana hän päätti tarkan harkinnan jälkeen sanoa itsensä irti ja jättää vuosien saatossa tutuksi tulleet kuviot taakseen.

”Tein sen päätöksen, ja päätin mennä hetken ihan omillani. Lopulta ei mennytkään varmaan kuin päivä, kun soitin RTK-Henkilöstöpalvelulle, että olisiko töitä”, Petri kertaa.

Petrillä oli kiikarissa tietty työmahdollisuus, joka oli avoinna RTK-Henkilöstöpalvelun kautta.

RTK-Henkilöstöpalvelun asiantuntija Jaana Koivumäki suositteli hänelle työtä kiuaskiviä valmistavalla Sauna-Euroxilla, jossa oli hiljattain myös avautumassa tarve uusille osaajille.

”Lähdin Poriin ajelemaan ja ihmettelin, että mikähän tuo kiuaskiviyritys on tuossa tienvarressa. Yritys vaikutti kiinnostavalta ja pian Jaana soitteli, että tuletko haastatteluun”, Petri kertoo positiivisen vauhdikkaasti edenneestä rekrytointiprosessista.

 

Sujuva työarki mukavassa porukassa

Petri lajittelee työssään kotimaisista kiuaskivistä hyvät yksilöt asiakkaiden käyttöön. Työ sisältää hänelle mielekästä vaihtelua, sillä omaa työpistettä vaihdetaan aika ajoin ja työskentely tapahtuu osittain samalla ulkoilmasta nauttien. Lisäksi fyysinen käsillä tehtävä työ tuntuu kevyemmältä hyvässä seurassa.

”Meillä on mukava työporukka ympärillä ja huumori kukkii”, hän kuvaa työpaikan ilmapiiriä.

Hyvin sujunut työarki on saanut jatkoa, kun viiden kuukauden jälkeen Petri rekrytoitui suoraan Sauna-Euroxin riveihin.

”Yhteydenpito ja kaikki sujui RTK-Henkilöstöpalvelun kanssa oikein hyvin, en löydä mitään moitittavaa. Hyödynsin myös ahkerasti kulttuuriseteleitä kuntosalilla käymiseen”, Petri summaa kokemustaan ja jatkaa kannustaen jokaista uudesta työpaikasta haaveilevaa tarttumaan rohkeasti tuumasta toimeen:

”Kannattaa hakea rohkeasti töitä ja unohtaa turhat ennakkoluulot. Ei kannata jäädä yksin siihen tilanteeseen, vaan tehdä päätös siitä, että nyt aikoo hakea.”

Vapaa-aika vie luontoon ja puukäsitöiden pariin

Fyysinen työarki kahdessa vuorossa vaatii rinnalleen vastapainoa. Petrillä on omien sanojensa mukaan erakon luonne, jolle sopii metsässä retkeily ja yöpyminen teltassa tai laavussa hiljaisuuden vallitessa. Lisäksi hän harrastaa vapaa-ajallaan innokkaasti omalla pihamaallaan puukäsitöitä.

”Nikkaroin ja askartelen puusta kaikenlaista pihaan ja puutarhaan sopivaa, esimerkiksi katoksia. Naapuri mainitsi, että voisiko sirkkelin soittoa välillä hiljentää hiukan”, Petri kertoo naurahtaen ja tiivistää:

”Tällaista se arki on.”

 

Työelämän kohtaamisia

Yhdellä hakemuksella satoja mahdollisuuksia!

Katso avoimet työpaikat