RTK-Henkilöstöpalvelu

 
 

Virpi Puhakka: ”Teen niin, että perästä kuuluu hyvää.”

Virpi Puhakka on joensuulainen kaupunki-ihminen, joka rikastaa arkeaan hänelle tärkeillä asioilla. Työ on kulkenut hänen elämässään mukana merkityksellisessä osassa, mutta ei pääroolissa näytellen.

 

Mielekäs työ sopii omiin rutiineihin

Virpi työskenteli aiemmin kotisiivousalalla ja alkoi pohtimaan uusia tuulia työelämään. Virpin äiti on hänelle tärkeä henkilö, ja keskustelun lomassa äiti vinkkasi henkilöstöpalvelualan yrityksistä sekä mahdollisuudesta työllistyä niiden kautta.

”Näin RTK-Henkilöstöpalvelun kautta ilmoituksen tuotantotyöntekijän paikasta ja päätin hakea. Ei mennyt kauaa, kun minuun oltiin yhteydessä ja kutsuttiin haastatteluun”, Virpi kertoo.

Väylä työlle avautui ja Virpi pääsi mutkattomasti työarkeen kiinni. Myöhemmin työvuorot alkoivat sisältää työtä öisin, mikä ei sopinut hänen arkensa rutiineihin. Ajatus uudesta työstä heräsi työpaikan taukohuoneessa kahvikupin äärellä.

”Työkaverini mainitsi avoimesta työpaikasta Thermo Fisherillä. Päätin soittaa ja tiedustella paikasta lisää”, Virpi kertaa.

Puhelu ohjautui RTK-Henkilöstöpalvelun rekrytoinnin asiantuntija Minna Taivaiselle, jolle Virpi kertoi toiveistaan työlle.

”Minna sanoi ensimmäisenä, että hyvä kun soitit. Siitä se sitten lähti”, Virpi kertoo hymyillen.

 

Kattava perehdytys varmistaa työn sujuvuuden

Kevätauringon näyttäessä ensimmäisiä säteitään alkoi Virpin uusi työarki Thermo Fisherin riveissä. Työt ovat lähteneet hyvin käyntiin ja Virpi kiittää kattavasta perehdytyksestä, jossa korostui erityisesti kiireettömyys.

”Minua oli vastassa sydämellinen ja vilpitön ”tervetuloa töihin”-asenne. Perehdytys kesti kaksi viikkoa ja perehdyttäjäni tiesi, että kaikkea tietoa ei tarvitse antaa kerralla. Hän antoi minun tehdä, näytti ja ohjasi tarvittaessa sekä jaksoi kertoa ja selittää”, Virpi kuvailee perehdytysprosessin kulkua, joka sopi juuri hänen oppimistyyliinsä.

”Täällä kaikki perusasiat ovat kohdallaan ja ympärillä on mukavia, eri ikäisiä työkavereita”, hän summaa uuden työnsä alkutaipaleen positiivista kokemustaan.

Elämänmakuinen arki koostuu tärkeistä asioista

Virpi on ollut koko ikänsä kaupunki-ihminen. Hän on asunut esimerkiksi pääkaupunkiseudulla ja ulkomailla Berliinissä, mutta sittemmin palannut kotikaupunkiinsa Joensuuhun. Sieltä hänelle löytyy kaikki tarvittava: perhe, ystävät, eri tavoin liikuttavat harrastusmahdollisuudet ja ulkoilureitit luonnon äärellä. Elämän varrella mukana on kulkenut erilaisia työpaikkoja, jotka eivät kuitenkaan Virpin arjessa ole näytelleet pääroolia.

”Nykyinen työni Thermo Fisherillä sopii minulle, sillä työajat ovat selkeät ja kaikki ylityö on vapaaehtoista, joten tilaa jää myös muulle elämälle”, Virpi kertoo ja jatkaa korostaen positiivisen asenteen merkitystä:

”Uskon siihen, että töitä riittää. Uskallan ottaa lyhyempiäkin työsuhteita vastaan, ja usein näistä on poikinut pitempiä pestejä. Teen niin, että perästä kuuluu hyvää, joten aina tarvittaessa on ilmaantunut jotain muuta.”

Työelämän kohtaamisia

Yhdellä hakemuksella satoja mahdollisuuksia!

Katso avoimet työpaikat