RTK-Henkilöstöpalvelu

 
 

Opettaja ja digiloikan edistäjä: Jari Kinnunen, Varkauden kaupunki

Jari Kinnunen toimii työssään matematiikan ja tietotekniikan opettajana Waltterin koulussa Varkauden kaupungilla. Opettajan roolin lisäksi Jari vaikuttaa digitutorina, eli opettajat ja oppilaat voivat nykäistä häntä hihasta digitaalisiin ja tietoteknisiin asioihin liittyen.

 

Opettajan työssä yksikään päivä ei ole samanlainen

Opettajan uraa Jarille on kertynyt 15 vuoden ajalta. Hän sai aikoinaan vastavalmistuneena pian eläkkeelle jäävältä kollegaltaan uralleen ohjenuoran: opettajan työ pitää ottaa vakavasti, mutta ei vakavamielisesti. Hän suhtautuukin työhön rauhallisella ja ammattimaisella otteella, mutta ei tärkeillen.

Opetustyössä yläkoulun puolella nuorille rakennetaan polkua tulevaan ja oppilaiden joukkoon sisältyy erilaisia yksilöitä sekä persoonia. Työ vaatii jatkuvaa ajan hermolla pysymistä muun muassa tekniikasta ja opetusta ohjaavista opetussuunnitelmista.

Kokonaisuuteen sisältyy monia haasteita, jotka tuovat Jarin mukaan työhön myös suolan, sillä yksikään päivä ei ole samanlainen.

”Työmme on ajoittain haastavaa, mutta se myös palkitsee ja olen siihen tyytyväinen. Omassa roolissani pääsen tuomaan esille omaa näkemystäni ja osaamistani tietotekniikan sekä erilaisten laitehankintojen osalta”, Jari kertoo ja jatkaa:

”Meillä on hyvä työyhteisö. Kollegat ja muu henkilökunta on mukavaa, apua saa ja sitä vastavuoroisesti annetaan aina tarvittaessa.”

 

Poikkeuksellinen kevät toi esiin tietotekniikan arvon

Kevään 2020 asettamat raamit heijastivat vaikutuksensa myös koulumaailmaan. Jarin mukaan kevään myllerryksestä ja digiloikasta selvittiin lopulta hyvin. Hänen roolissaan digitutorina toimintatapoja kehitettiin matkan varrella jatkuvasti.

”Se oli mielestäni kaupungilta hieno veto, kun koko yläkoululle ja opettajille tarjottiin kasvomaskit. Lisäksi haastavan kevään jälkeen opettajia muistettiin pienen koronapalkkion muodossa”, Jari toteaa.

 

Sopivan kokoisessa kaupungissa kaikki on lähellä

Jari opiskeli opettajaksi Jyväskylässä, ja viihtyi siellä muutamien vuosien ajan. Keski-Suomesta hän palasi takaisin kotikaupunkiinsa, järvien ympäröimään Varkauteen.

Koulupäivän päätyttyä Jari suuntaa muun muassa opettajaporukan sählyvuorolle tai lenkkeilemään Kommilan rantaan, josta löytyy hänen mukaansa mukavat kävelymaastot. Lapsille Varkaudesta löytyy myös omat harrastuksensa ja Jari onkin mukana paikallisen Warkis-jääkiekkojoukkueen junioreiden huoltajatiimissä.

Perheelle kaikki on Varkaudessa sopivan lähellä – työ, koulu, kaikki tarvittavat palvelut ja harrastusmahdollisuudet. Alakouluikäisille lapsille myös mummola on lähellä, joten visiitit isovanhempien luokse onnistuvat nopeallakin aikataululla.

”Tämä on sopivan pieni kaupunki”, Jari kiteyttää.

Innostu työstä Varkauden kaupungilla:

Varkauden kaupungin avoimet työpaikat

Tutustu uramahdollisuuksiin!

Katso avoimet työpaikat

 

Rekrytointiyhteistyössä RTK-Henkilöstöpalvelu

Tutustu Varkauden alueen ja muun Suomen avoimiin työpaikkoihimme!