RTK-Henkilöstöpalvelu

 
 

Sujuvan työarjen resepti – Oona Immonen

Oona Immonen työskentelee Varkauden kaupungin keskuskeittiössä kokin tehtävissä. Oonan ja muun keskuskeittiön tiimin käsissä valmistuu noin 5000 ateriaa päivässä muun muassa varkautelaisiin kouluihin, sairaalaan sekä päivä- ja hoivakoteihin.

 

Suurtalouskeittiön arki avautui työharjoittelun kautta

Peruskoulun jälkeen Oona ei vielä tiennyt, mitä haluaisi seuraavaksi tehdä. Hän suuntasi kokeilemaan ravintola- ja cateringalan opintoja, tähtäimenään kokin tutkinto. Oonalla oli jo hanskassaan alan työpaikka, mutta hän viimeisteli opintoihin kuuluvan työharjoittelun Varkauden kaupungin keskuskeittiössä.

”En ollut aluksi työharjoittelusta innostunut. Olin ajatellut, että en haluaisi työskennellä suurtalouskeittiön puolella”, Oona taustoittaa työharjoittelunsa alkutaivalta ja kertoo ennakkoluulojen haihtuneen hyvin nopeasti:

”Nyt ajattelen, että onneksi pääsin kokeilemaan. Isompia määriä ruokaa on mielestäni helpompi tehdä ja työ ei ole niin hektistä, kuin pienempien annoksien kanssa. Työharjoittelun jälkeen minua kysyttiin tänne töihin, ja harkinnan jälkeen päätin ottaa paikan vastaan.”

 

Monipuolinen työnkuva vaatii tarkkuutta ja suunnitelmallisuutta

Työharjoittelujakson kattava perehdytys tarjoili Oonan varsinaiselle työsuhteelle erinomaisen pohjan.

”Oli helppo aloittaa täällä töissä, kun pääsi suoraan työn makuun”, hän kertoo.

Oona rakentaa itse oman työpäivänsä kulun suunnitellen, mistä ruuista hän haluaa lähteä liikkeelle. Työpäivä pitää sisällään aikatauluja, sillä tuotteiden täytyy valmistua ajallaan ja ehtiä kuljetukseen ympäri Varkauden kaupunkia. Isojen ruokamäärien valmistuksen lisäksi hän huolehtii tällä hetkellä erikoisruokavalioita sisältävien ruokien valmistamisesta.

”Työpäivät ovat toisinaan napakoita, mutta yleisesti työtä saa tehdä rauhallisessa tahdissa. Työ vaatii tarkkuutta ja huolellisuutta – myös kiireisissä hetkissä”, hän kuvaa.

 

Positiivisena mausteena työkaverit

Oonan työarjen tärkein ainesosa ja positiivinen mauste on työyhteisö, sillä keskuskeittiön uunien ja kattiloiden äärellä vallitsee mukava yhteishenki. Työyhteisö on hyvin eri-ikäistä ja Oona kuuluu työyhteisön nuorimpiin ammattilaisiin, mutta se ei ole vaikuttanut yhteisen sävelen löytämiseen. Työtä tehdään tiimeissä, joten hän kokee yhteen hiileen puhaltamisen ja yhteisen tekemisen meiningin äärimmäisen tärkeäksi.

”Meillä on täällä ihan oma huumori ja kaikkien kanssa juttu luistaa”, hän kiteyttää hymyillen.

Varkauden kaupungin avoimet työpaikat

Tutustu uramahdollisuuksiin!

Katso avoimet työpaikat

 

Rekrytointiyhteistyössä RTK-Henkilöstöpalvelu

Tutustu Varkauden alueen ja muun Suomen avoimiin työpaikkoihimme!