RTK-Henkilöstöpalvelu

 
 

Pienten koululaisten matkassa mukana: Heli Laitinen, Varkauden kaupunki

Heli Laitinen vaikuttaa varhaiskasvatuksen opettajana esiopetuksessa Waltterin koulussa. Helin työarki Varkauden kaupungilla sisältää muun muassa yhdessä oppimista ja hän toivoo, että voi työssään jättää jokaisen lapsen elämään positiivisen jäljen.

 

Läsnä oleva aikuinen on kouluarjen tärkeä elementti

”Ihmisten, eli lapsien ja perheiden kohtaaminen on tärkeintä työssäni. Tehtäväni on huomata lapsi, jotta jokainen heistä tulee joka päivä nähdyksi ja kuulluksi. Arvokasta on olla läsnä ja saatavilla, jotta lapsi voi saada minulta tuen, jota juuri hän tarvitsee”, Heli kuvailee työarkensa ydintehtävää.

Helin työhön kuuluu myös oman työn sekä lapsen oppimisen ja kehityksen arviointi. Arvioinnin pohjalta hän suunnittelee opetusta, jotta se vastaa oppilaiden tarpeita.

”Olemme iso osa lapsen arkipäivää, joten koen, että työllämme on iso merkitys”, hän kertoo.

 

Kehittäminen tuo uutta näkökulmaa työhön

Heli on toiminut alan tehtävissä 20 vuotta ja on työssään innokas kehittäjä. Uransa aikana hän on huomannut, että opetustyön täytyy pysyä alati muuttuvan yhteiskunnan mukana ja uudistuminen vastaa tulevaisuuden tarpeisiin.

”Olen ollut esimerkiksi mukana tekemässä opetussuunnitelmaa, järjestämässä erilaisia koulutuksia ja yhteistyötahojen kanssa suunnittelemassa sitä, mitä voimme yhdessä tarjota lapsien arkeen”, Heli kuvaa.

Heli on ollut kehittämässä ja luomassa pienten koulun toimintamallia vuodesta 2008. Pienten koulussa esiopetuksen sekä alkuopetus- eli 1. ja 2. luokkien kesken tehdään saumatonta yhteistyötä.

”Pienten koulussa on käytettävissä monialainen osaaminen ja yhteistyö on hedelmällistä. Lapsen näkökulmasta opinpolku on yksilöllisempi, ja pystymme luomaan lasten tarpeisiin sopivia opetusryhmiä”, hän avaa pienten koulun toimintaa.

Pienten koulun toimintamallin lisäksi Waltterin koulussa vaikuttaa ProKoulu-toimintamalli, jossa keskitytään oppilaiden käyttäytymisen tukemiseen positiivisen palautteen avulla yhdessä oppien.

 

Työnantajan tuki on tärkeässä arvossa työpaikalla

Helin työssä lankoja on käsissä kerralla useampi, ja arki vaatii jatkuvaa ajan hermolla pysymistä.

Toimivan työarjen mahdollistaa työnantaja, joka tarjoaa työhön sopivaa tukea ja hyvinvointia aina tarvittaessa.

”Varkauden kaupunki on mielestäni kannustava työnantaja. Aina on ollut mahdollista ottaa vastuuta ja sitä on tarjottu ruohonjuuritasolle saakka niin, että työntekijä pääsee hyödyntämään omaa osaamistaan esimerkiksi toiminnan kehittämisessä”, Heli kuvaa ja jatkaa:

”Koen, että työpaikalla on välittävät ja rakentavasti suhtautuvat esimiehet. On ollut helppo tehdä töitä, kun tietää, että tuki on saatavilla tarvittaessa.”

Rauhallinen kotikaupunki mahdollistaa arjen tasapainottamisen

Helin työnkuva pitää sisällään lukuisia merkityksellisiä kohtaamisia. Vapaa-ajallaan hän tasapainottaa arkeaan muun muassa lähtemällä koiran kanssa pitkälle kävelylenkille luontoon, viettämällä perheen yhteisiä hetkiä mökillä ja upottamalla sormet multaan omakotitalon pihamaalla.

”Varkaus on rauhallinen, luonnollinen ja kaunis kotikaupunkini, jossa on luonto on lähellä”, Heli kertoo hymyillen.

 

 

Innostu työstä Varkauden kaupungilla:

Varkauden kaupungin avoimet työpaikat

Tutustu uramahdollisuuksiin!

Katso avoimet työpaikat

 

Rekrytointiyhteistyössä RTK-Henkilöstöpalvelu

Tutustu Varkauden alueen ja muun Suomen avoimiin työpaikkoihimme!